Οικονομία

Συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου στην Έρευνα και την Καινοτομία – Galaksias.gr

Συμφωνία για τη διαμόρφωση νέου Κοινού Διακρατικού Προγράμματος συνεργασίας στην Έρευνα και Καινοτομία συνυπέγραψαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας και ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, Κυριάκος Κόκκινος.

Οι δύο πλευρές δήλωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε διεύρυνση και εμβάθυνση της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου στους τομείς της έρευνας και καινοτομίας. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας των δύο χωρών στους ακόλουθους ενδεικτικούς τομείς προτεραιότητας:

– Έξυπνες πόλεις

– Δημόσια υγεία

[xyz-ips snippet=”adnow”]

– Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και υποστήριξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας της Ε.Ε.

[xyz-ips snippet=”engageya”]

– Ψηφιακός μετασχηματισμός

Article inline ad #3

– Βιώσιμη γεωργία – αγροδιατροφή.

Article inline ad #4

Το πρόγραμμα, θα χρηματοδοτηθεί και από τις δύο χώρες, θα απευθύνεται σε ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς φορείς και επιχειρήσεις των δύο χωρών και θα ακολουθήσει το μοντέλο 2+2 με τη συμμετοχή σε κάθε έργο ενός ερευνητικού/ακαδημαϊκού φορέα και μιας επιχείρησης από κάθε χώρα. Για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων φορέων και την εκκίνησή του θα δημοσιευθεί ταυτόχρονα και στις δύο χώρες εντός του επόμενου έτους κοινή, ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων.

Article inline ad #5

Αρμόδιοι φορείς για το συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος θα είναι η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και από Κυπριακής πλευράς, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής και ο επικεφαλής επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button