Αθλητικά

Λευτέρης Πετρούνιας: Στο Ριμίνι της Ιταλίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο Έλληνας Ολυμπιονίκης

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα ταξιδέψει με την Εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής στο Ριμίνι της Ιταλίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες αθλητές βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής, για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ενόργανη γυμναστική που διεξάγεται στο Ριμίνι της Ιταλίας, με τον 33χρονο αθλητή να στοχεύει στο έβδομο χρυσό του μετάλλιο στην διοργάνωση.

Πέρα από τον Λευτέρη Πετρούνια στην σύνθεση της ελληνικής αποστολής βρίσκονται και οι  Αλκίνοος Γραικός, Νίκος Ηλιόπουλος, Απόστολος Κανέλλος, Αντώνης Τανταλίδης και Χρήστος Τσιγγελίδης, ενώ στους Εφήβους τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Σεραφείμ Εμινίδης, Βασίλης Προβιάς, Μανώλης Στουπάκης, Φώτης Τσολακίδης, Νίκος Τσούλος.

Τους πρωταθλητές των Εθνικών ομάδων συνοδεύουν οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης, Γιάννης Ζαχαριάδης, οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Θεόδωρος Μπουτάκης, η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς, καθώς και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και υπεύθυνος του αθλήματος της Ενόργανης Γυμναστικής Αβραάμ Σαπρανίδης, ο οποίος θα έχει χρέη αρχηγού της αποστολής.

Παρών στην ιταλική πόλη θα είναι επίσης το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. Νίκος Προβιάς, που έχει οριστεί από τη European Gymnastics ως Τεχνικός Επιτετραμμένος της διοργάνωσης και στην Ανώτερη Εφορευτική Επιτροπή των κριτών.

Το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, το οποίο τόσο στους άνδρες όσο και στους εφήβους θα διεξαχθεί με το σύστημα «5-4-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 4 εκτελέσεις ανά όργανο, οι 3 καλύτερες βαθμολογίες ανά όργανο λαμβάνονται υπόψη).

Επιπλέον, στο Ρίμινι θα δοθεί το τελευταίο Ολυμπιακό εισιτήριο για το «Παρίσι 2024», μέσα από τον προκριματικό του σύνθετου ατομικού ανδρών, στον οποίο από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν οι Αντώνης Τανταλίδης και Αλκίνοος Γραικός, παρουσιάζοντας προγράμματα και στα έξι όργανα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί αποκλειστικά στους κρίκους, με στόχο να επανέλθει στην κορυφή και να φτάσει στην συγκομιδή-ρεκόρ των επτά ευρωπαϊκών τίτλων στο ίδιο όργανο, στον πρώτο του φετινό αγώνα, που θα είναι παράλληλα ο μοναδικός επίσημος πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε τέσσερα όργανα έχει δηλωθεί να συμμετάσχει ο Νίκος Ηλιόπουλος, σε πέντε ο Απόστολος Κανέλλος, ενώ μόνο στους κρίκους θα πάρει μέρος και ο Χρήστος Τσιγγελίδης, χωρίς η δική του επίδοση να υπολογίζεται για την ομαδική κατάταξη.

Η αυλαία θα ανοίξει την Τετάρτη (24/04) με τον γενικό προκριματικό αγώνα των ανδρών, από τον οποίο θα προκύψει η τελική κατάταξη στο σύνθετο ατομικό, καθώς και οι φιναλίστ των επιμέρους οργάνων. Βάσει κλήρωσης οι Έλληνες αθλητές θα συμμετάσχουν στο 2ο από τους τρεις ομίλους (15:00 – 18:00 ώρα Ελλάδας), ξεκινώντας από το έδαφος.
Την σκυτάλη θα πάρουν την Πέμπτη (25/04) οι έφηβοι, με τον αντίστοιχο γενικό προκριματικό αγώνα τους. Η Εθνική Εφήβων θα αγωνιστεί στον 3ο και τελευταίο όμιλο (18:30 – 21:20), με πρώτο όργανο επίσης το έδαφος.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης αναφέρθηκε στους στόχους των Ελλήνων αθλητών, τονίζοντας: «Στο σύνθετο ατομικό δεν νομίζω ότι έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες να διεκδικήσουμε το τελευταίο Ολυμπιακό εισιτήριο, επειδή θα χρειαστεί μία επίδοση γύρω στους 82 βαθμούς, που ξεφεύγει από τις δυνατότητες των αθλητών μας. Στο ομαδικό η Εθνική Ανδρών θα είναι απαλλαγμένη από άγχος, τα παιδιά εκτελούν τα προγράμματά τους με άνεση στις προπονήσεις και πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε καλή παρουσία».

Παράλληλα, αναφερόμενος στον Λευτέρη Πετρούνια, ο κ. Ράφτης δήλωσε: «Αυτό το Ευρωπαϊκό θα είναι για τον Λευτέρη ένας αγώνας προετοιμασίας ενόψει Παρισιού. Θα κατεβεί με το ίδιο πρόγραμμα όπως και στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν αλλάζει κάτι το γεγονός ότι δεν έχει δώσει κάποιον άλλον επίσημο αγώνα από τότε. Είναι έμπειρος, ξέρει τι θέλει, έχει πολύ καλές εκτελέσεις στις προπονήσεις και πιστεύω ότι δεν υπάρχει στην Ευρώπη αντίπαλος που να μπορεί να τον προσεγγίσει. Ο στόχος μας αυτούς τους μήνες ήταν να κάνει μία καλή προετοιμασία, χωρίς να φορτωθεί με πολλούς αγώνες».

Στη διοργάνωση του Ρίμινι έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 302 αθλητές (173 άνδρες, 129 έφηβοι) από 37 χώρες.

Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Ανδρών – Εφήβων (σε ώρες Ελλάδας):

Τετάρτη (24/04/24)

11:00 – 14:00: Προκριματικός Ανδρών, 1ος όμιλος
15:00 – 18:00: Προκριματικός Ανδρών, 2ος όμιλος
18:45 – 21:45: Προκριματικός Ανδρών, 3ος όμιλος

Πέμπτη (25/04/24)

11:00 – 13:50: Προκριματικός Εφήβων, 1ος όμιλος
15:00 – 17:50: Προκριματικός Εφήβων, 2ος όμιλος
18:30 – 21:20: Προκριματικός Εφήβων, 3ος όμιλος

Παρασκευή (26/04/24)

19:00 – 19:45: Τελικοί οργάνων Ανδρών: Έδαφος
19:45 – 20:35: Τελικοί οργάνων Ανδρών: Πλάγιος ίππος
20:35 – 21:25: Τελικοί οργάνων Ανδρών: Κρίκοι

Σάββατο (27/04/24)

11:00 – 11:50: Τελικοί οργάνων Εφήβων: Έδαφος και Πλάγιος ίππος
11:50 – 12:50: Τελικοί οργάνων Εφήβων: Κρίκοι και Άλμα
12:50 – 13:45: Τελικοί οργάνων Εφήβων: Δίζυγο και Μονόζυγο
17:30 – 18:15: Τελικοί οργάνων Ανδρών: Άλμα
19:45 – 20:35: Τελικοί οργάνων Ανδρών: Δίζυγο
20:35 – 21:25: Τελικοί οργάνων Ανδρών: Μονόζυγο

Κυριακή (28/04/24)

11:00 – 13:45: Τελικός Σύνθετου Ατομικού Εφήβων
16:30 – 19:15: Τελικός Ομαδικού Ανδρών

To άρθρο Λευτέρης Πετρούνιας: Στο Ριμίνι της Ιταλίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο Έλληνας Ολυμπιονίκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button