lifestyle

Συγκλονίζει η Σελίν Ντιόν: «Όταν τραγουδάς με Σύνδρομο Δυσκίνητου Ανθρώπου είναι σαν κάποιος να σε στραγγαλίζει»

Για πρώτη φορά μίλησε δημοσίως η Σελίν Ντιόν για την πάθηση που την ταλαιπωρεί, το σύνδρομο δυσκίνητου ανθρώπου, σε μία αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη του NBC.

Η Σελίν Ντιόν αποκάλυψε το πώς η πάθηση επηρεάζει τη ζωή της και την καριέρα της στο τραγούδι, αναφέροντας ότι όταν προσπαθεί να τραγουδήσει, αισθάνεται ότι κάποιος πιέζει τον λάρυγγα και τον φάρυγγα της και ότι όταν προσπαθεί να κάνει τη φωνή της να ανεβαίνει ή να χαμηλώσει, εκείνη «σπάει».

Όπως είπε η κορυφαία τραγουδίστρια, το σύνδρομο ξεκίνησε από το λαιμό της, αλλά ανέφερε ότι μπορεί επίσης να εμφανιστεί στην κοιλιά, τη σπονδυλική στήλη και τα πλευρά. Μάλιστα, είπε ότι όταν προσπαθεί να σηκώσει τα πόδια της ή να βάζει τα χέρια της σε μια συγκεκριμένη θέση όταν μαγειρεύει, παθαίνουν κράμπα και παίρνουν «μια θέση την οποία δεν μπορείς να τα ξεκλειδώσεις».

Περίπου ένας έως δύο άνθρωποι σε κάθε εκατομμύριο έχουν Stiff Person Syndrome, ενώ συχνά εμφανίζουν ακαμψία στον κορμό και στα άκρα τους, καθώς έχουν και έντονους μυϊκούς σπασμούς που μπορεί να τους προκαλέσουν πτώση. Οι σπασμοί μπορεί να εμφανιστούν τυχαία ή να προκληθούν από ορισμένα ερεθίσματα, όπως δυνατούς θορύβους, άγγιγμα και συναισθηματική δυσφορία.

Η Celine Dion ακύρωσε την ευρωπαϊκή της περιοδεία το 2023 , επικαλούμενη προβλήματα υγείας και είπε ότι εκείνη την εποχή εργαζόταν για να ανακτήσει τις δυνάμεις της. Τον Φεβρουάριο 2024, ο κόσμος την καταχειροκρότησε, όταν έκανε μια έκπληξη εμφάνιση στα Grammys για να απονείμει το βραβείο του άλμπουμ της χρονιάς.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NBC News (@nbcnews)

Η γνωστή ερμηνεύτρια ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο του Prime, το οποίο καταγράφει τη ζωή και την πορεία της, από τα πρώτα βήματά της στο τραγούδι έως την ημέρα που αποφάσισε να μιλήσει για τη δύσκολη περιπέτεια της ζωής της. Την ημέρα που ένιωσε έτοιμη να μιλήσει για το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου.

«Η φωνή μου είναι ο μαέστρος της ζωής μου. Όταν η φωνή φέρνει χαρά, είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Χρειάζομαι το μουσικό μου όργανο», λέει η Celin Dion.

«Δεν είναι δύσκολο να κάνεις ένα σόου. Δύσκολο είναι να το ακυρώνεις», λέει με δάκρυα στα μάτια η σπουδαία ερμηνεύτρια.

Για την υγεία της, λέει: «δουλεύω σκληρά κάθε μέρα». Και ενώ ακούγεται η φωνή της, το τρέιλερ «ντύνουν» πλάνα από τις ασκήσεις γυμναστικής που κάνει.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prime Video (@primevideo)

Η Σελίν Ντιόν δεν διστάζει να δείξει στο ντοκιμαντέρ τις στιγμές που δεν αντέχει και «σπάει». «Μου λείπει πολύ ο κόσμος» λέει. Και συγκλονίζει με τη φράση: «Αν δεν μπορώ να τρέξω, θα περπατήσω κι αν δεν μπορώ να περπατήσω, θα μπουσουλήσω. Δεν θα σταματήσω».

To άρθρο Συγκλονίζει η Σελίν Ντιόν: «Όταν τραγουδάς με Σύνδρομο Δυσκίνητου Ανθρώπου είναι σαν κάποιος να σε στραγγαλίζει» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button