lifestyle

Συγκλονίζει η Σελίν Ντιόν: Έπαιρνα 90 mg Valium την ημέρα, θα μπορούσα να είχα πεθάνει

Μετά την αποκάλυψη ότι έπασχε από το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου για 17 χρόνια πριν το ανακοινώσει επίσημα το 2022, η τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν παραδέχεται τώρα ότι έπαιρνε έως και 90 mg Valium την ημέρα για να περιορίσει τα συμπτώματα που βίωνε, μία δοσολογία που μπορούσε να την είχε σκοτώσει.

«Έπαιρνα 90 mg Valium τη μέρα, που τόσα mg μπορούν να σε σκοτώσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά η διάσημη τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν.

Τον Δεκέμβριο του 2022 η Σελίν Ντιόν είχε συγκινήσει παγκοσμίως όταν είχε αποκαλύψει ότι είχε διαγνωστεί με μια σπάνια νευρολογική πάθηση, το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου (SPS), που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, ειδικά τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.

Οπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Today Show» η ίδια πάλευε με το σύνδρομο για 17 ολόκληρα χρόνια χωρίς οι θαυμαστές της να το γνωρίζουν και μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι ήταν «πολύ βαρύ» που το έκρυβε από τον κόσμο.

«Το να το κρατάω κρυφό από τους δικούς της ανθρώπους ήταν ένα τεράστιο βάρος. Ένιωθα ότι πρέπει να συμπεριφέρομαι σαν ήρωας, ενώ το σώμα μου με εγκατέλειπε. Όταν άρχισα να συνειδητοποιώ ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, δεν αφιέρωσα χρόνο για να καταλάβω τι συμβαίνει», δήλωσε η Σελίν Ντιόν στη συνέντευξη που έδωσε στο «Today». 

Πλέον η Celine Dion έχει αρχίσει πλέον να μιλάει ανοιχτά για τη κατάσταση της υγείας της.

Μεταξύ άλλων, προειδοποιεί για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση φαρμάκων στην οποία κατέφυγε η ίδια στην προσπάθεια να ανακουφιστεί από τα προβλήματα που της προκαλούσε το σύνδρομο, όταν ακόμα δεν ήξερε την αιτία τους: μυϊκοί σπασμοί, δυσκολία στην αναπνοή και στο τραγούδι και, κυρίως, εξάρσεις της νόσου όπου ολόκληρο το σώμα της κλείδωνε από τον πόνο.

Η πρώτη φορά που ένιωσε έναν σπασμό ήταν πριν από 20 χρόνια, στη διάρκεια μιας περιοδείας της στη Γερμανία: «Μετά το πρωινό άρχισα να νιώθω ξαφνικά έναν σπασμό και οι ασκήσεις φωνητικής μου τον επιδείνωσαν».

«Θα μπορούσα να ξαπλώσω και να σταματήσω να αναπνέω»

Η Σελίν Ντιόν άρχισε να δοκιμάζει διάφορες θεραπείες, από ατμόλουτρα μέχρι μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, ενώ επισκεπτόταν τη μια ιατρική ειδικότητα μετά την άλλη, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Καθώς τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν στράφηκε στα φάρμακα για να μπορεί να σταθεί και να αποδώσει στη σκηνή, μεταξύ αυτών σε αγωγές όπως το Valium.

Ξεκίνησε από δόσεις όπως 2 mg, τις οποίες σταδιακά πολλαπλασίασε, φτάνοντας, σε κάποια φάση, να πάρει 90 mg για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας συναυλίας.

«Θα μπορούσε να με σκοτώσει. Δεν αναρωτιόμουν για τη δοσολογία γιατί δεν ήξερα από ιατρική. Νόμιζα ότι θα ήμουν καλά. Είχε αποτέλεσμα για λίγες μέρες, για λίγες εβδομάδες και μετά έπαψε να έχει. Δεν καταλάβαινα ότι θα μπορούσα να ξαπλώσω και να σταματήσω να αναπνέω. Και μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου».

«Ο κόσμος που με γνωρίζει αρκετά καλά ξέρει ότι δεν θα έπαιρνα φάρμακα απλά για να “φτιαχτώ”, να μαστουρώσω. Σε ολόκληρη τη ζωή μου έχω υπάρξει όσο περισσότερο επαγγελματίας μπορώ, ένα πειθαρχημένο, σκληρά εργαζόμενο άτομο, έκανα ό,τι χρειαζόταν για να διατηρώ τη φωνή μου σε φόρμα».

Μετά τη διάγνωσή της, τον Αύγουστο του 2022, έχει ξεκινήσει φαρμακευτική αγωγή, ανοσοθεραπεία, φωνητικές ασκήσεις και εντατική φυσικοθεραπεία, πέντε μέρες την εβδομάδα.

To άρθρο Συγκλονίζει η Σελίν Ντιόν: Έπαιρνα 90 mg Valium την ημέρα, θα μπορούσα να είχα πεθάνει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button