Πολιτική

Στην Αθήνα ο Εμίρης του Κατάρ: Συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι το πρωί της Τετάρτης  (29.05.2024) όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Εμίρης του Κατάρ πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, λίγους μήνες μετά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ντόχα.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ και η συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό σηματοδοτεί την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς.

Όπως μάλιστα ανέφεραν κυβερνητικές πηγές η επίσκεψη  πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα.

Από την ελληνική πλευρά στις διευρυμένες συνομιλίες συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας Κ. Χατζηδάκης, Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, Άμυνας Ν. Δένδιας, Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την οικονομική εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Νωρίτερα ο Αλ Θανί είχε συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Εμίρης του Κατάρ συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από τον επικεφαλής του γραφείου του και από τους υπουργούς Μεταφορών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πολιτισμού, τον υφυπουργό Εξωτερικών, τον Διευθυντή Σπουδών και Έρευνας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ (Qatar Investment Authority), ενός από τους μεγαλύτερους κρατικούς επενδυτικούς φορείς στον κόσμο.

 

To άρθρο Στην Αθήνα ο Εμίρης του Κατάρ: Συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button