Οικονομία

Στεγαστικά δάνεια: Σενάρια για επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα “Σπίτι Μου”

Σενάρια για επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών δανείων για νέους έως 39 ετών – “Σπίτι Μου” – βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, υπό των φως των διαδοχικών δηλώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης περί πιθανής επέκτασης του εν λόγω προγρα΄μματοςς

Oι ίδιες πηγές εκτιμούν πως θα μπορούσε ενδεχομένως να συμβάλλει στο νέο πακέτο αυτό του προγράμματος “Σπίτι Μου” με 350 εκατ. ευρώ ο κρατικός προϋπολογισμός (επιδότηση στεγαστικού δανείου) και με άλλα 150 εκατ. ευρώ οι τράπεζες.

Υπενθυμίζεται πως ο προηγούμενος κύκλος του προγράμματος “Σπίτι Μου” αφορούσε επιδοτήσεις 1 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 750 εκατ. ευρώ συνεισέφερε το κράτος και τα άλλα 250 εκατ. ευρώ συνεισέφεραν οι τράπεζες.

Συνεπώς, αν επαληθευθούν τα παραπάνω σενάρια, θα μπορούσε να πέσει στο 50% του κονδυλίου το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί στα πλαίσια μίας νέας “γενιάς” προγραμμάτων επιδότησης δανείου, αλλά και με χαμηλότερη αναλογία όσον αφορά την κρατική συνεισφορά (70% έναντι 75%).

Ένα πακέτο 500 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο σε έως 5.000 επιπλέον στεγαστικά δάνεια έναντι των κοντά 10.000 που “τρέχουν” βάσει της προηγούμενης γενιάς του προγράμματος “Στέγη” μου.

To άρθρο Στεγαστικά δάνεια: Σενάρια για επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα “Σπίτι Μου” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button