Πολιτική

Στα σχολεία δεν κολλάει! Ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Ο κύβος ερρίφθη! Οριστική είναι η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων με αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων, στη σκιά της Όμικρον που καλπάζει καθώς και σήμερα αναμένονται περισσότερα από 50.000 κρούσματα και παρά τις περί αντιθέτου συστάσεις των επιστημόνων.

Σε λίγη ώρα, στις 14:00, αναμένεται η συνεδρίαση στης επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία θα εισηγηθεί το άνοιγμα των σχολείων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης οι υπουργοί Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα κάνουν τις ανακοινώσεις.

Η βούληση της κυβέρνησης από την αρχή ήταν, παρά τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Απόφαση που φαίνεται να είναι μονόδρομος καθώς δεν υπάρχει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, καμία δυνατότητα για τηλεκπαίδευση αφού δεν υπάρχει ούτε σύμβαση με τη Webex.

Αυτό ήταν και το συμπέρασμα των τριών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν χτες υπο τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ο οποίος το πρωί είχε σύσκεψη για την πανδημία με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον επικεφαλής της επιτροπής Σωτήρη Τσιόδρα, στη συνέχεια δεύτερη σύσκεψη με συνεργάτες του και το απόγευμα απόγευμα νέα σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Θάνο Πλεύρη.

Η πρόταση για διενέργεια rapid test σε όλους τους μαθητές, απορρίφθηκε καθώς δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί αυτό. Σε κάθε περίπτωση, στο Μαξίμου, δεν θα ήθελαν στις εικόνες με τις ατελείωτες ουρές των πολιτων για τεστ, να προστεθούν κι ανάλογες εικόνες με τους μαθητές.

Στο πλαίσιο αυτό θα αυξηθούν από 2 σε 3 τα self test για τους μαθητές, ενώ με την  αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων τα τμήματα θα κλείνουν όταν νοσεί με κορωνοϊό το 30%+1 των μαθητών, αντί για το εγκληματικό 50%+1 που ίσχυε μέχρι σήμερα και το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων των κομμάτων αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.

Οι δυνατότητες για τηλεκπαίδευση δεν εξετάστηκαν καθώς θεωρούνται από τη μια κοστοβόρες ενω από την άλλη η κυβέρνηση πιάστηκε για άλλη μια φορά απροετοίμαστη καθώς ούτε σύμβαση για webex δεν υπάρχει.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button