Αθλητικά

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαίνεται ότι έχει μετανιώσει για τα όσα είπε στη μητέρα του κατά τη διάρκεια του ημιτελικού της Ρώμης με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε βγει εκτός εαυτού στο παιχνίδι με τον μεγάλο του αντίπαλο, Ντανίλ Μεντβέντεφ, ζητώντας με έντονο ύφος από τη μητέρα του να μην του μιλάει στα ρωσικά, καθώς ο αντίπαλος του είναι Ρώσος και καταλαβαίνει.

Ο Έλληνας τενίστας ζήτησε, μάλιστα, από τη μητέρα του να αποχωρήσει και δέχθηκε σκληρή κριτική στα social media.

Ο ίδιος κατάλαβε το λάθος, όπως φαίνεται από τις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στο SDNA.gr.

«Ήταν μεγάλο λάθος μου. Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου. Εκείνη τη στιγμή, όμως, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή “παράσταση” μέσα στο γήπεδο.

Ένιωσα σα να με τσιμπάνε (από το box) όταν έπαιζα. Και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, πάνω από αυτό που υπήρχε ήδη. Ήταν λίγο δύσκολο να μείνω ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή, αν και σε μεγάλους αγώνες, παρότι μερικές φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου, το τελευταίο διάστημα έχω βελτιωθεί πολύ πάνω σε αυτό. Βλέποντας το βίντεο, αυτό που έγινε δε νομίζω ότι είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Πιστεύω ότι ο ρόλος της μητέρας είναι να μένει εκτός coaching και να μην της δίνεται η δυνατότητα να το κάνει αυτό. Στη δική μου περίπτωση, όμως, η μητέρα μου έχει γνώσεις και ξέρει από τένις, οπότε είναι λίγο διαφορετικό. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί σίγουρα δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά. Την επόμενη φορά που μπορεί να φτάσω σε ένα τέτοιο σημείο, θα μου περάσει όλο αυτό από το μυαλό πριν πω κάτι», δηλώνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για τη μέχρι τώρα πορεία του στη φετινή σεζόν: «Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν. Ήταν λίγο δύσκολο για μένα να μπω σε καλό ρυθμό μετά το Australian Open. Ήταν μεγάλη ευκαιρία, γιατί ξεκίνησα τη χρονιά τόσο δυνατά. Απλά δεν κέρδισα το τρόπαιο, ήμουν ένα ματς μακριά. Ένας τελικός, ωστόσο, είναι ένας τελικός και συνεχίζουμε τη χρονιά πιο υπεύθυνα και πιο δυνατά, μαζεύουμε εμπειρίες.

Δεν βρέθηκα, όμως, εκεί που περίμενα να βρεθώ, η χρονιά μπήκε σε ένα στοπ. Υπήρξαν πολλές εβδομάδες που δεν μάζεψα αρκετούς βαθμούς ώστε να ανεβώ βαθμολογικά. Υπήρχε ένα κενό. Θα μπορούσα να είχα κάνει μεγαλύτερα πράγματα στη χωμάτινη σεζόν, σε τουρνουά όπως το Μόντε Κάρλο και τη Μαδρίτη. Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα ήταν στη Βαρκελώνη, διότι κατάφερα να παίξω σε έναν τελικό μετά από τρεις μήνες.

Ήταν πολύ ανακουφιστικό που είδα ότι το κατέχω ακόμα και μπορώ να παλεύω για τέτοιους τίτλους. Στόχος είναι η συγκέντρωση το δυνατόν περισότερων πόντων ώστε να να ανέβω πιο πολύ από τις άλλες χρονιές, θέλω να τελειώσω το πρώτο μισό της χρονιάς με περισσότερους πόντους».

Για το πώς νιώθει το παιχνίδι του ενόψει Roland Garros: «Νιώθω ότι το τένις μου είναι σε μια σταθερότητα αυτή τη στιγμή. Δε νιώθω ότι είμαι ούτε πολύ χαμηλά, ούτε πολύ ψηλά. Απέδειξα ότι μπορώ να παίξω καλούς αγώνες στο χώμα, έπαιξα αρκετά ματς. Δεν θα έλεγα ότι μου λείπουν αγώνες υψηλής έντασης. Είχα κάποιες καλές νίκες στη Ρώμη, αλλά ήμουν λίγο άτυχος με τις συνθήκες και νομίζω ότι βοήθησε τον αντίπαλό μου το γεγονός ότι το γήπεδο βάρυνε και έγινε πολύ πιο αργό. Το σέβομαι, ωστόσο, ότι με νίκησε με αυτόν τον τρόπο. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που θα το μοιραστώ αυτό με τον Πέτρο φέτος. Έχει βάλει πολλή δουλειά ώστε να μπει κυρίως ταμπλό στα διπλά και χαίρομαι που θα παλέψω μαζί του στα διπλά. Εύχομαι να κερδίσουμε μερικούς γύρους, θα ήταν καταπληκτικό».

To άρθρο Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button