Οικονομία

EΦΚΑ: «Κλειδί» για τη ρύθμιση των 30.000 ευρώ η «μέση» ετήσια κατάθεση των οφειλετών

Με βάση  το μέσο όρο του σε ετήσια βάση θα “εκτιμάται” η ρήτρα του ανώτατου πλαφόν στις τραπεζικές καταθέσεις όσων χρωστούν από 20.001 ευρώ έως 30.000 ευρώ στα ταμεία προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ, η οποία προβλέπει παρακράτηση 60% στη σύνταξη για την οφειλή 20.001 – 30.000 ευρώ και 60 δόσεις για την εξόφληση της οφειλής έως 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης, κος Πάνος Τσακλόγλου σήμερα (27.04.24) στο “Πρώτο Πρόγραμμα” η “μέση κατάθεση” των οφειλετών οι οποίοι θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση για οφειλές έως 30.000 ευρώ θα πρέπει να φτάνει έως τα 12.000 ευρώ κατά την “προηγούμενη χρονιά”.

Ο ίδιος ανέφερε πως στο “επόμενο δίμηνο” (δηλαδή έως τα τέλη Ιουνίου ) θα είναι “έτοιμες” οι τράπεζες για να τρέξει η διαδικασία αυτή.

Μ΄ άλλα λόγια το πλαφόν των 12.000 ευρώ θα υπολογίζεται σε μέση ετήσια βάση (ς.ς. θα λαμβάνεται υπόψην η πορεία του κάθε μήνα κατά τη διάρκεια του 12μηνου πριν την αίτηση υπαγωγής της ρύθμισης) και όχι εφάπαξ κατά τη μία ορισμένη χρονική στιγμή, πχ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, εξηγούν αναλυτές στο newsit.gr.

Kατ΄άλλα, ο κος Τσακλόγλου υπενθύμισε πως πέρα από την παραπάνω ρήτρα, όποιος θέλει να ενταχθεί στην παραπάνω ρύθμιση (η οποία αφορά και τους οφειλέτες του τέως ΟΓΑ με χρέη έως 10.000 ευρώ), θα πρέπει έχει πληρώσει τις εισφορές του για τουλάχιστον 20 χρόνια.

To άρθρο EΦΚΑ: «Κλειδί» για τη ρύθμιση των 30.000 ευρώ η «μέση» ετήσια κατάθεση των οφειλετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button