Πολιτική

Γκάλοπ Marc: Ξεπερνά τον πήχη του 33% για τις Ευρωεκλογές η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Προβάδισμα άνω των 18 μονάδων

Το στόχο να ξεπεράσει το 33% στις Ευρωεκλογές φαίνεται πως «έπιασε» η ΝΔ σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc για το «Θέμα».

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,4% των ερωτηθέντων στο γκάλοπ της Marc, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε δεύτερη θέση με ποσοστό 14,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,4% και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο γκάλοπ, στην πλειονότητά τους αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι (26,2%) και κεντροαριστεροί (21,8%). Όσο για την κομματική τους προέλευση, δήλωσαν ότι έχουν ψηφίσει Ν.Δ. σε ποσοστό 28%, ΣΥΡΙΖΑ 24% και ΠΑΣΟΚ (16,7%). Αυτό το στοιχείο δείχνει πως η κρίσιμη μάχη θα δοθεί ξανά, για την επικράτηση στον χώρο του Κέντρου.

Πτωτικά δείχνει πάντως να κινείται το ΠΑΣΟΚ που έχασε 4 εκατοστιαίες μονάδες από τον περασμένο Ιανουάριο και βρίσκεται μακριά από την επιδίωξη του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη να αναδειχθεί σε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, αν δεν σταματήσει η ανοδική τάση της «Ελληνικής Λύσης» το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χάσει και την τρίτη θέση…

Πέμπτος σε δημοφιλία ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται στο «τιμόνι» της χώρας οι πολίτες απάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 37,6% το Στέφανο Κασσελάκη με μεγάλη διαφορά 10,3% και ακολουθούν Κυριάκος Βελόπουλος με 6,7% ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6,2%

Όσο για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ξανά πρώτος με ποσοστό 42,3% δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35,9% τρίτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 33,6% τέταρτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27% πέμπτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26,9% και έκτος ο Στέφανος Κασσελάκης με 25,9%

 

 

 

 

To άρθρο Γκάλοπ Marc: Ξεπερνά τον πήχη του 33% για τις Ευρωεκλογές η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Προβάδισμα άνω των 18 μονάδων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button