Αθλητικά

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4: Ιστορικός θρίαμβος στην Αγγλία και μια ανάσα από τον τελικό στο Conference League

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας μια ανεπανάληπτη εμφάνιση ισοπέδωσε με σκορ 2-4 την Άστον Βίλα στο «Villa Park» και πήρε ένα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Conference League.

Ο Ολυμπιακός ήταν συγκλονιστικός στην Αγγλία, με τους Πειραιώτες να παίζουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και να κερδίζουν με το εμφατικό 2-4 την Άστον Βίλα, παίρνοντας ένα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Conference League που θα γίνει στην «OPAP Arena».

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τους ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να εκμεταλλεύονται τα αρκετά λάθη των γηπεδούχων, αλλά και τη νευρικότητα τους στον αγωνιστικό χώρο.

Κάπως έτσι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί αξιοποίησε με τον ιδανικότερο τρόπο την πάσα του Τσικίνιο στο 16΄με τον Μαροκινό επιθετικό να σκοράρει για να κάνει το 0-1 του Ολυμπιακού.

Μάλιστα το γκολ στην αρχή ακυρώθηκε για οφσάιντ και χρειάστηκε παρέμβαση VAR για να διαπιστωθεί ότι ο επιθετικός των Πειραιωτών καλυπτόταν, με αποτέλεσμα το τέρμα του Ελ Κααμπί να μετρήσει.

Αυτή η εξέλιξη «πάγωσε» το κοινό του Βίλα Παρκ, όπως και τους ποδοσφαιριστές της Αγγλικής ομάδας, με τον Ολυμπιακό να φτάνει και σε δεύτερο τέρμα.

Αυτή τη φορά ο Ποντένσε ήταν ο δημιουργός, με τον Πορτογάλο εξτρεμ να βγάζει μια τρομερή μπαλιά στην πλάτη των γηπεδούχων, οι οποίοι είδαν τον Ελ Κααμπί να σκοράρει για δεύτερη φορά στον αγώνα και να διπλασιάζει τα τέρματα των Πειραιωτών.

Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε με έξαλλο τρόπο από τους περίπου 2.000 οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο Μπέρμιχαμ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Η εικόνα στο πρώτο μέρος δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος και να βάζει τεράστιο άγχος στην ομάδα του Ουνάι Έμερι, η οποία έμοιαζε υπνωτισμένη.

Ωστόσο μια φάση ήταν αρκετή για τον Άστον Βίλα προκειμένου να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι, με τον Γουότκινς μετά από μια όμορφη συνεργασία να νικάει το Τζολάκη για το 1-2, σκορ που ήταν και το τελικό στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άστον Βίλα κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ σε 2-2, όταν ο Ντιαμπί στο 52΄με ένα διαγώνιο σουτ εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του Τζολάκη για να φέρει την αναμέτρηση στα ίσα. 

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Ολυμπιακό να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ.

Συγκεκριμένα στο 55΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Φορτούνη, η κεφαλιά του Παναγιώτη Ρέτσου βρήκε στο απλωμένο χέρι του Ντάγκλας Λουίς, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι.

Από την άσπρη βούλα ο Ελ Κααμπί δεν είχε πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Μαροκινό επιθετικό να σημειώνει το χατ τρικ.

Μάλιστα στο 67΄ο Έσε επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Κόνσα, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Όλσεν, για το 2-4.

Ένα εντυπωσιακό σκορ το οποίο έδωσε φτερά στα πόδια του Ολυμπιακού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 84΄οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάρμο επάνω στον Ντουράν, με τον Ντάγκλας Λουίς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα άουτ, σε μια τραγική εκτέλεση.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην Βίλα, με τους Πειραιώτες να διαχειρίζονται υποδειγματικά το υπέρ τους 2-4 και να παίρνουν μια τεράστια νίκη, η οποία τους δίνει τεράστιο προβάδισμα για να περάσουν στον τελικό του Conference League.

Η βραδιά ήταν συγκλονιστική όπως είναι λογικό για ντον Ολυμπιακό, ο οποίος την Πέμπτη (9/05/24) στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης» θα επιδιώξει να υπερασπιστεί το 2-4 και να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια και συγκεκριμένα την «OPAP Arena».

Άστον Βίλα (Ουνάι Έμερι): Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85’ Τζανιόλο), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74’ Ντουράν), Ντιαμπί (84’ Ιροεμπουνάμ), Γουότκινς.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ λ.τρ. Ρίτσαρντς), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70’ Όρτα), Ελ Κααμπί.

To άρθρο Άστον Βίλα – Ολυμπιακός 2-4: Ιστορικός θρίαμβος στην Αγγλία και μια ανάσα από τον τελικό στο Conference League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button