Πολιτική

Ρένα Παυλάκη: Η απάντηση της δημοσιογράφου για την επεισοδιακή συνέντευξη με τον Κασσελάκη – «Εκτέθηκε για την άγνοιά του»

Στην αντεπίθεση πέρασε η δημοσιογράφος Ρένα Παυλάκη μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επεισοδιακή συνέντευξη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου, μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Κάνοντας λόγο για προσπάθεια τόσου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη να πλήξουν και να αμαυρώσουν τη δουλειά της και την προσωπικότητά της, η δημοσιογράφος δίνει τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν στην εκπομπή «Πρωινό Xpress» το πρωί της Παρασκευής (31.5.24).

«Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον Κασσελάκη, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Αυτό συνέβη χθες στην εκπομπή μου. Ο Κασσελάκης εκτέθηκε για την άγνοιά του. Δεν διαφώνησα με τις πολιτικές απόψεις του. Τον κάλεσα άλλωστε για να τις εκθέσει, όχι για να τις αντικρούσω», τονίζει στη δήλωσή της η δημοσιογράφος και συνεχίζει:

«Την άγνοιά του όμως στα τοπικά ζητήματα που έθιξε, ήμουν υποχρεωμένη να την επισημάνω και να αποκαταστήσω την πραγματικότητα. Δεν ήξερε. Δεν ρώταγε τους συνεργάτες του; Για την άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη ευθύνεται μόνο ο ίδιος και εκείνοι που τον περιβάλλουν».

«Όλα τα υπόλοιπα βαρύγδουπα που γράφει στα social media για αποστήματα που θα σπάσει, για εντολοδόχους του Μαξίμου, για διαβρωμένες συνειδήσεις, για λάσπη, για προπαγάνδα και άλλα τέτοια ηρωικά και επικά, προφανέστατα για να περισώσει ό,τι μπορεί από τον πληγωμένο του εγωισμό και την αμήχανη εικόνα που έδωσε στο κοινό του, ουδόλως με αφορούν και με αγγίζουν. Άλλωστε δεν χρειαζόνταν “δάκτυλος Μαξίμου” για να εκτεθεί. Τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του», επισημαίνει.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση

Η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη και ο εκνευρισμός του απέναντι στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου σήκωσε ένα «τσουνάμι» ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενώ και ο ίδιος ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε ανάρτηση στην οποία ανέφερε ότι:  

«Όποιος επιθυμεί έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος θα σκύβει ενοχικά το κεφάλι μπροστά σε εντολοδόχους του Μαξίμου – στελέχη της ΝΔ που υποδύονται τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους, να ξέρει ότι δεν είμαι εγώ αυτός. Έτσι χτίστηκε η προπαγάνδα τόσων χρόνων. Με την Αριστερά να γυρνάει από σεβασμό και το άλλο μάγουλο στη λάσπη ενός αδίστακτου καθεστώτος. Έτσι έγινε το μαύρο – άσπρο. Έτσι διαβρώθηκαν συνειδήσεις. Έτσι το ψέμα νίκησε την αλήθεια. Θα μου πείτε, «μόνος σου θα τα βάλεις με το πανίσχυρο σύστημα προπαγάνδας του Μητσοτάκη;». Ναι, είναι η απάντηση. Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το απόστημα. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά».

 

Δεν είσαι μόνος, λέει ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να υπερασπιστεί τον Στέφανο Κασσελάκη και σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει χαρακτηριστικά: «Προφανώς δεν είσαι μόνος σου!! Επίθεση σε όλη τη γραμμή σε όλη τη σάπια «δημοσιογραφία» των πετσοταισμένων δουλικών του Μαξίμου!».

Στοχοποιεί τη δημοσιογράφο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι η πολλοστή φορά που όπως αναφέρει μέσα σε λίγους μήνες που έχει αναλάβει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ «το βάζει στα πόδια για να μην απαντήσει σε μία ερώτηση που δεν του αρέσει ή να μην ακούσει μια άποψη που δεν του αρέσει. Το έκανε με τον κ. Ευαγγελάτο όταν τον ρώτησε για το πόθεν έσχες του. Το έκανε με την κ. Χρηστίδου όταν τον ρώτησε για τις δηλώσεις βουλευτών του κόμματός του. Το έκανε ακόμα και με τον κ. Τεμπονέρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του. Και το επανέλαβε σήμερα με τη δημοσιογράφο κα Ρένα Παυλάκη στη Ρόδο, όταν τον ενημέρωσε ότι εν αντιθέσει με όσα έλεγε, η καμπάνια για το νησί έτρεξε αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές».

Και συνεχίζει: «Ο κ. Κασσελάκης όχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη, αλλά προσπαθεί να βγει κι από πάνω επιτεθέμενος εκ νέου και στοχοποιώντας μια δημοσιογράφο που έκανε απλώς τη δουλειά της. Για μία ακόμη φορά ο κ. Κασσελάκης κάνει επίδειξη αυταρχισμού, αλαζονείας και ναρκισσισμού. Δυστυχώς για εκείνον, επικοινωνία δεν είναι μόνο τα βιντεάκια στα social media. Επικοινωνία σημαίνει να ακούς τον συνομιλητή σου. Να απαντάς στις ερωτήσεις του. Και να σέβεσαι τις απόψεις του, χωρίς να το βάζεις στα πόδια μόλις νιώσεις πίεση».

Διαπλεκόμενη η δημοσιογράφος

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά την έκταση που είχε λάβει η επεισοδιακή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε τη ΝΔ ότι «Ο μεγάλος χορηγός της λίστας Πέτσα και της 107 σειράς παγκόσμιας κατάταξης στην ελευθερία του Τύπου, η Νέα Δημοκρατία, τολμά και σχολιάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ενημέρωση».

Ανέφερε επίσης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν έχει να φοβηθεί, ούτε έχει να κρύψει τίποτα. Είναι διάφανος σε όλα, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιλέγει ως επί το πλείστον ασφαλή περιβάλλοντα και οικείους δημοσιογράφους, που ενίοτε τού γράφουν και σημειώματα για να τροφοδοτήσουν την σκέψη του».

Ειδικά για την συνέντευξη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης «[…] δέχτηκε καταιγισμό προσβολών σε πρωτόγνωρο τόνο και ύφος από δημοσιογράφο σε «διατεταγμένη υπηρεσία», που πέρυσι το καλοκαίρι ‘διακρίθηκε’ για τις ανταποκρίσεις της που ανέφεραν ότι όλα καλώς κυλούν στο πολύπαθο νησί που καιγόταν για 14 ημέρες. Ως εξ συμπτώσεως πρόκειται για πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και νυν διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσων και Διευθύνουσα Σύμβουλο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου «ΑΝΔΩ ΑΕ». Δηλαδή τρία σε ένα… Η διαπλοκή της ΝΔ στο μεγαλείο της!».

Η συνέντευξη 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ήταν καλεσμένος το πρωί της Παρασκευής (31.05.24) στην εκπομπή «Πρωινό Xpress» της Ρένας Παυλάκη και ήρθε σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με την δημοσιογράφο. Τα αίματα άναψαν όταν η συζήτηση των δύο επικεντρώθηκε στο ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και της καμπάνιας για την τουριστική σεζόν της Ρόδου στη «σκιά» των περσινών καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο κ. Κασσελάκης άσκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ΝΔ, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε κρατική παρέμβαση ώστε να γίνει άμεσα μια καμπάνια για την τουριστική προβολή της Ρόδου, με τη δημοσιογράφο να του απαντά ότι έξι μόλις ημέρες μετά τις φωτιές η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχώρησε σε τέτοια καμπάνια, εγκαλώντας τον για μη ενημέρωση στα τοπικά ζητήματα.

 Τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να του δείξουν την καμπάνια, κλείνοντας τη συγκεκριμένη συζήτηση με ένα «τέλος πάντων» και συμπληρώνοντας «εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι».

«Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε»

Η κόντρα, ωστόσο, συνεχίστηκε, όταν η κουβέντα πήγε στο άλλο μεγάλο θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου για τους νησιώτες, για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αποδίδεται με καθυστέρηση στους δικαιούχους, με τη δημοσιογράφο να του επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη που κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά.

«Πέντε χρόνια κυβερνάει ο Μητσοτάκης και μου λέτε για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη;» ήταν η απάντηση Κασσελάκη. Και τότε ο εκνευρισμός του άρχισε να μεγαλώνει. «Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε», είπε. 

Λίγο αργότερα και μιλώντας για τον τουρισμό στη Ρόδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «η αγορά είναι κάτω σε σχέση με πέρυσι, με τη δημοσιογράφο να του απαντά «δεν είμαστε κάτω, έχουμε αύξηση 20%». «Στον τζίρο ή το κέρδος;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογράφο να απαντά «δεν είμαι στα λογιστικά τους» και τον Στέφανο Κασσελάκη να υψώνει τους τόνους και να λέει «είδατε, αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στον πολίτη, να μην μιλάμε».

«Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;»

«Είδατε τα λογιστικά τους βιβλία;» ρώτησε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «μίλησα μαζί τους και μου λένε ότι είναι κάτω τα κέρδη τους». «Κι εγώ μίλησα και μου είπαν ότι είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών. Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;».

«Θα φανεί, έτσι δεν είναι;» απάντησε ο κ. Κασσελάκης με τη δημοσιογράφο να παρατηρεί «άρα δεν μπορούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο για το ποια είναι η αλήθεια».

«Δεν είναι ανάγκη να αποφεύγουμε ότι υπάρχει κυβέρνηση 5 χρόνια και να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα, είναι καιρός αυτή η καραμέλα να λήξει» είπε στη συνέχεια.

«Έχετε δίκιο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα»

«Πρέπει να προλάβω την πτήση μου, έχετε δίκιο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα» είπε ενοχλημένος ο κ. Κασσελάκης ενώ ταυτόχρονα σηκώθηκε από τη θέση του για να αποχωρήσει.

«Δεν είπα για όλα» είπε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ακούγεται μακριά από το μικρόφωνο να λέει με ειρωνική διάθεση «για όλα, για όλα».

To άρθρο Ρένα Παυλάκη: Η απάντηση της δημοσιογράφου για την επεισοδιακή συνέντευξη με τον Κασσελάκη – «Εκτέθηκε για την άγνοιά του» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button