Πολιτική

Πώς μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των – Η τακτική για να μη κάνει τα ίδια λάθη μέχρι τις 25 Ιουνίου

Με βασικό στόχο να μην γίνει κανένα λάθος, να μην υπάρξει καμία παραφωνία και το νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι απλό και κατανοητό, μπαίνουν στη μάχη των εκλογών τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. H Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου ανέφερε χθες (28.05.2023) ότι «θα αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα πρόσωπο το οποίο θα εμπνέει εμπιστοσύνη και μαχητικότητα, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, καθώς και την προγραμματική μας πρόταση».

Γιατί, όπως υπογράμμισε «δε μπορεί να υπάρχει καμία διαστρέβλωση των προγραμματικών μας θέσεων, όπως έγινε την προηγούμενη περίοδο από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εκμεταλλεύθηκε τη μιντιακή της υπεροπλία και τα δικά μας λάθη». Στην Κουμουνδούρου οι συσκέψεις δίνουν και παίρνουν, καθώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να μη χάσουν ούτε μία μέρα, ούτε μία ώρα από αυτήν τη μάχη των εκλογών.

Οι πληροφορίες λένε ότι βασική στόχευση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να στραφούν στην περιφέρεια της χώρας, που αποδείχθηκε ο αδύναμος κρίκος.

Παράλληλα οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν να μπουν σε μία αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως λένε, μέχρι πρότινος θεωρούσαν το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη φυσικό εταίρο.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του έδωσε το στίγμα της στάσης που θα κρατήσουν απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη: «Είμαστε κόμμα εξουσίας -έχουμε μέτωπο στη δεξιά πολιτική- δεν κάνουμε επίθεση στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις αλλά δεν θα γυρίζουμε και το μάγουλο στην πολεμική τους προς εμάς».

Η διαφοροποίηση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ θα γίνεται με βάση τη δική του ρητορική περί «υπεύθυνης αντιπολίτευσης χωρίς οξύτητα», προκειμένου να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιχειρούμενη επιστροφή «στον βολικό και ακίνδυνο δικομματισμό» της προ 2012 περιόδου, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Σάββατο ανακοινώθηκε και η νέα εκλογική επιτροπή με πρόσωπα έκπληξη. Το βασικό έργο αυτής της επιτροπής είναι να συντονίζει τον προεκλογικό αγώνα, να προσθέτει και να επικαιροποιεί προτάσεις και να δίνει τις καθημερινές μάχες των δημοσίων παρεμβάσεων.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται με τρόπο ώστε να μην πέφτει η εκπροσώπηση του κόμματος στις παγίδες των fake news του αντιπάλου, κρατώντας την ατζέντα στο δίπτυχο προβολή-σύγκριση των προγραμμάτων.

Για παράδειγμα, το βάρος της Οικονομίας θα το σηκώσει η Έφη Αχτσιόγλου, της Παιδείας η Διάνα Βουτυράκου, της Υγείας η Αθηνά Λινού, του εργασιακού/ασφαλιστικού ο Διονύσης Τεμπονέρας, των πλειστηριασμών ο Δημήτρης Λυριτσής (σ.σ. εκπροσωπεί νομικά δεκάδες δανειολήπτες), της Ανάπτυξης ο Αλέξης Χαρίτσης, της Ενέργειας ο Νικόλας Φαραντούρης, της Άμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης, του κράτους ο Κώστας Ζαχαριάδης κ.ο.κ.

Ειδικό ρόλο θα έχει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος αναμένεται με τις δικές του, ξεχωριστές, παρεμβάσεις να αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν τον τραπεζικό τομέα.

Τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί και η συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής. Τα στελέχη που θα την συγκροτήσουν θα συμμετέχουν και στις δημόσιες παρεμβάσεις, αλλά θα τρέξουν και σε όλη τη χώρα, και κυρίως στις περιοχές που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε χαμηλά ποσοστά. Είναι ενδεικτικό ότι σε έξι περιφέρειες (Ρέθυμνο, Λασίθι, Χίος, Λακωνία, Κιλκίς, Δράμα) πέρασε στην τρίτη θέση πίσω από το ΠΑΣΟΚ, έστω και με μικρές διαφορές στα ποσοστά.

To άρθρο Πώς μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των – Η τακτική για να μη κάνει τα ίδια λάθη μέχρι τις 25 Ιουνίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button