Πολιτική

Πού ρίχνει το βάρος η ΝΔ εννέα μέρες πριν τις ευρωκάλπες – Τι προβληματίζει την Πειραιώς

Σε ειδικά κοινά των ψηφοφόρων ρίχνει το βάρος η Ν.Δ., εννέα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές, με στόχο την επαναβεβαίωση της πολιτικής της κυριαρχίας.

Πρόκειται για κοινά που στήριξαν τη Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές και από τα οποία ζητά και τώρα να δώσουν ισχυρή ψήφο στην κυβερνητική παράταξη στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στέλνοντας μήνυμα «σταθερότητας και συνέχειας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Άνοιγμα» στις νέες και στους νέους

Στην τελική ευθεία το βλέμμα της Πειραιώς είναι στραμμένο στις νέες και στους νέους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει νέο «άνοιγμα», «ξεδιπλώνοντας» τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη στήριξή τους.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αναζητά πρόσθετους πόρους για την επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου», που αφορά νέους και νέα ζευγάρια έως 39 ετών, προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι με χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι μελετά χρονικούς περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb) μέσα στο έτος, ένα πλαφόν ημερών δηλαδή, κυρίως στην Αθήνα, ώστε να απελευθερωθούν περισσότερα ακίνητα για μακροχρόνια μίσθωση και να βρουν πιο εύκολα στέγη τα νέα ζευγάρια και όχι μόνο.

Παράλληλα, η κυβερνητική παράταξη μετά τις Ευρωεκλογές δεσμεύτηκε να παρουσιάσει την Εθνική Στρατηγική για το δημογραφικό, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα για τις νέες οικογένειες, προκειμένου να διευκολυνθούν στην απόκτηση παιδιών, εξισορρόπηση του οικογενειακού και του επαγγελματικού χρόνου, παρεμβάσεις για το στεγαστικό ζήτημα με αξιοποίηση παλιών κλειστών ακινήτων τόσο ιδιωτών όσο και του δημοσίου, κ.α.

Οι… αστάθμητοι παράγοντες

Οι νέοι είναι δε, αυτό το κοινό, που σε σύγκριση με άλλους είναι πιο… «ύποπτοι» να προτιμήσουν τις… παραλίες από τις… κάλπες, δεδομένου και του «χαλαρού» χαρακτήρα που παραδοσιακά έχουν οι Ευρωεκλογές.

Ένα ακόμη στοιχείο που προβληματίζει την Πειραιώς, σε σχέση με τους νέους, είναι ότι δύσκολα μπορεί κανείς να προβλέψει με σιγουριά αν και σε ποιο βαθμό βρίσκει απήχηση σε αυτό το κοινό ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Με το βλέμμα σε «ειδικά κοινά»

Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας των τελευταίων ημερών τίθενται και οι γυναίκες ειδικότερα και ο αγροτικός κόσμος, με την κυβέρνηση να επικοινωνεί τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει και άλλες που δρομολογεί για τη στήριξη του εισοδήματος τους και όχι μόνο…

Και φυσικά, στην τελική στροφή προς τις κάλπες, ο Πρωθυπουργός και σύσσωμος ο κυβερνητικός και κομματικός μηχανισμός δίνει “μάχη” για να πείσει τους «γαλάζιους» αναποφάσιστους ψηφοφόρους να μην αδιαφορήσουν για την εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου, παρότι στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η μεγάλη αποχή – που όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει – δεν θα είναι σε βάρος της Ν.Δ.

To άρθρο Πού ρίχνει το βάρος η ΝΔ εννέα μέρες πριν τις ευρωκάλπες – Τι προβληματίζει την Πειραιώς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button