Πολιτική

Πολιτική κόντρα με αφορμή την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαΐου 2023, 14:30

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους τις τελευταίες ώρες οι κομματικές παρατάξεις αναφορικά με το ποιος έχει την ευθύνη για την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων και της ταλαιπωρίας που έχει προκαλέσει εδώ και δύο ημέρες στους μαθητές. 

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, μίλησε για την πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει γίνει σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό, η οποία προφανώς σχετίζεται και με την κατάσταση της μεταβατικής υπηρεσιακής κυβέρνησης που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή ενόψει τον εκλογών, επισημαίνοντας ότι σε αυτό, πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να σταθεί απέναντι.

Απατώντας σε αυτήν την δήλωση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου ανέφερε: «Κατά τον κ. Σκέρτσο, ακόμη και για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση τριών ημερών ή οι κυβερνοεπιθέσεις».

«Πάντα φταίνε οι άλλοι. Στο μεταξύ η αγωνία των μαθητών συνεχίζεται, όσο το πρόβλημα στις εξετάσεις δεν λύνεται», σημειώνει η κ. Τσαπανίδου και καταλήγει: «Το μόνο που μένει είναι η αλαζονική αποποίηση ευθυνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που τέσσερα χρόνια τώρα δεν φρόντισε να θωρακίσει ψηφιακά την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων».

Θέση πήρε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας: «Για μία ακόμα μέρα αναδεικνύεται η αποτυχία της πολιτείας να εξασφαλίσει την εύρυθμη διενέργεια των εξετάσεων. Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά επιτελικό χάος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι «παίζουν με την αγωνία των μαθητών, προσπαθώντας να ρίξουν μάλιστα τις ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «η απαράδεκτη αυτή κατάσταση βέβαια δεν είναι μόνο ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, είναι και θέμα κυβερνοασφάλειας των εθνικών μας ψηφιακών υποδομών, ευθύνη που με απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πέρασε σε μετακλητό υπάλληλο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Μαΐου 2023, 14:30

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button