Οικονομία

Πολεμική Οικονομία: Το ΝΑΤΟ θέλει να διπλασιάσει τη στήριξη του στην Ουκρανία

Προκειμένου να στηρίξει την Ουκρανία στην άμυνά της κατά της Ρωσίας, το ΝΑΤΟ θέλει να υποσχεθεί σημαντικά μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια από ό,τι είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Σύμφωνα με τις ιδέες του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, η υποστήριξη των κρατών μελών θα ανέρχεται σε 40 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Αυτό αποκάλυψαν στη Handelsblatt κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Γερμανίας και άλλων κρατών του ΝΑΤΟ.

Μέχρι στιγμής, ο Στόλτενμπεργκ έχει αναφερθεί δημοσίως μόνο σε ένα πολύ χαμηλότερο ποσό: 100 δισεκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια, δηλαδή 20 δισεκατομμύρια ετησίως. Αυτό είναι μόνο το κατώτερο όριο, λέγεται τώρα, και στην πραγματικότητα θα χρειαζόταν το διπλάσιο ποσό.

Η πρόταση θα συζητηθεί στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας σήμερα (30.05.24) και την Παρασκευή (31.05.24) στην Πράγα, επιβεβαίωσαν διπλωμάτες. Ωστόσο, δεν αναμένεται απόφαση πριν από τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο, κατά την οποία θα εορταστεί επίσης η 75η επέτειος της συμμαχίας.

To άρθρο Πολεμική Οικονομία: Το ΝΑΤΟ θέλει να διπλασιάσει τη στήριξη του στην Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button