Πολιτική

Κοινό μήνυμα από Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και Κυριάκο Μητσοτάκη κατά ακραίων φωνών – Στην επίθεση ο Βελόπουλος

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος έκλεισαν το «ιερό μέτωπο» που είχε ανοίξει μετά την νομοθετική παρέμβαση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και παράλληλα από κοινού αποδοκίμασαν τις ακραίες φωνές, οι οποίες επιθυμούν να… ανεβάσουν τους πιστούς «στα κάγκελα».

Μήνυμα «αγάπης και σεβασμού» από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς εισερχόμαστε ολοταχώς στη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Πολλά πράγματα μας χωρίζουν αλλά κοιτάμε πως θα πάμε μπροστά», ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, στη συνάντησή του χθες με τον Πρωθυπουργό στο Δήλεσι, όπου τον ξενάγησε σε δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κι ενώ νωρίτερα είχε τονίσει ότι η Εκκλησία «δεν κάνει διακρίσεις».

«Καθώς μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, νομίζω ότι τα λόγια σας, ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με αγάπη και με σεβασμό, αντηχούν σήμερα περισσότερο επίκαιρα παρά ποτέ» δήλωσε από την πλευρά του και ο Κ. Μητσοτάκης. «Και θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι η συνεργασία μας στο θεσμικά καθορισμένο πλαίσιο της ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, εξάροντας το έργο της Εκκλησίας.

Οι «προσδοκίες» της κυβέρνησης

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι η «ιερά ανακωχή» θα καταλαγιάσει τα… «πάθη» ορισμένων εκπροσώπων της Εκκλησίας, που ως τώρα απευθύνονταν με πύρινους λόγους στο ποίμνιο, κατά των πολιτικών που ψήφισαν την ισότητα στον γάμο και ότι οι Άγιες ημέρες του Πάσχα θα εορταστούν μέσα στο κλίμα που αρμόζει στη μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Παράλληλα όμως, ευελπιστούν ότι ο κόσμος θα σταθεί απέναντι σε όσους επιχειρούν την «καπηλεία» και την «εργαλειοποίηση» της πίστης, όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης.

Αποδοκιμασία Βελόπουλου από τον Αρχιεπίσκοπο

Ο κ. Ιερώνυμος καταφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις παραινέσεις – προτροπές προς τους πολιτικούς που ψήφισαν την ισότητα στον γάμο, να μην βρεθούν στις εκκλησίες το Πάσχα.

«Δεν κάνουμε λοιπόν ούτε αυτό που μας λέει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τις απόψεις, τις μετράμε και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός. Αγαπάμε όλους τους ανθρώπους» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος. «Όχι (δεν υπάρχει χριστιανόμετρο), ποτέ! Μόνο η αγάπη η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία» τόνισε με έμφαση.

Έντονη η αντίδραση της Ελληνικής Λύσης

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας εξόργισε τον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος, όπως φάνηκε από την αντίδραση του, «καταλόγισε» στον κ. Ιερώνυμο ότι… επιχειρεί την πολιτική καθοδήγηση του ποιμνίου

«Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες, ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Εξίσου και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους» απάντησε με νόημα ο κ. Βελόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι… «δυστυχώς η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό και κόμμα της Ν.Δ. αλλά και τα υπόλοιπα υποκομματίδιά της».

Ακόμη πιο αιχμηρή ήταν η πρώτη αντίδραση της Ελληνικής Λύσης, δια στόματος του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Χήτα, ο οποίος απέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο «ρόλο Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ.» που… «υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της Ν.Δ. στο διαδίκτυο». «Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Μητσοτάκη και της Ν.Δ. ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος» εξανέστη, μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Η στρατηγική της Ν.Δ. στο δρόμο προς τις κάλπες

Δεδομένου ότι τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις να προσελκύουν ψήφους δυσαρέσκειας, ενισχύοντας τα ποσοστά τους εν όψει των Ευρωεκλογών, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, στις δημόσιες παρεμβάσεις τους, θα «καταγγέλλουν» τις συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις για «εργαλειοποίηση της χριστιανικής πίστης», ενώ παράλληλα μιλούν για «διαγκωνισμό και υποκρισία των άκρων» για ψηφοθηρικούς λόγους.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη χθες από τη Δροσιά της Φθιώτιδας:

«Να στήσουμε ένα ανάχωμα σε αυτούς που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται την Χριστιανική πίστη. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα που διχάζουν τους Έλληνες. Μπορεί να διαφωνούμε αλλά ούτε θα βριζόμαστε, ούτε θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές οι οποίες ταιριάζουν σε μία Δημοκρατία» δήλωσε ο Πρωθυπουργός σε συγκέντρωση πολιτών, καλώντας τους να πουν «όχι» αποχή και στην αδιαφορία.

Κ. Μητσοτάκης: «Είμαστε ο φορέας υπεύθυνου πατριωτισμού»

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έθεσε τα διλήμματα της κάλπης… « Όσο πιο ισχυροί είμαστε, με τόσο μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα θα υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα και θα τρέξουμε ακόμα περισσότερο για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της καθεμίας και του καθενός. Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία το πολιτικό μήνυμα των Ευρωεκλογών… Όλα τα κόμματα με κάποιον τρόπο έχουν συνταχθεί απέναντι στη Ν.Δ. με μία μόνη ατζέντα: πως θα αδυνατίσει η Ν.Δ., πως θα είναι λιγότερο ισχυρός ο Μητσοτάκης. Εμείς λοιπόν τους λέμε: σηκώνουμε αυτό το γάντι και στις εκλογές θα στείλουμε μήνυμα σταθερότητας, συνέπειας και συνέχειας και συνέπειας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η Ν.Δ. είναι η «μεγάλη, ισχυρή, κυρίαρχη πολιτική δύναμη φορέας προόδου και υπεύθυνου πατριωτισμού».

To άρθρο Κοινό μήνυμα από Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και Κυριάκο Μητσοτάκη κατά ακραίων φωνών – Στην επίθεση ο Βελόπουλος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button