Οικονομία

Bloomberg για Ελληνικό: Η μεγαλύτερη «έξυπνη» πόλη της Ευρώπης χτίζεται στην Ελλάδα

Ειδική αναφορά στο Ελληνικό κάνει το Bloomberg με δημοσίευμα του σήμερα (01.05.24).

Κατά μήκος της ακτής της Αθήνας, ένα τεράστιο συγκρότημα κατοικιών, ξενοδοχείων, μαρινών και άλλων παίρνει σάρκα και οστά, αναφέρει το Bloomberg σε σχέση με το Ελληνικό.

Στη νότια ακτογραμμή της πρωτεύουσας της Ελλάδας, ένα πολυαναμενόμενο σχέδιο για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου της πόλης στη μεγαλύτερη έξυπνη πόλη της Ευρώπης αποκτά επιτέλους δυναμική.

Μετά από μια δεκαετία καθυστερήσεων, το όραμα του Ελληνικού αναδύεται. Ο πύργος της Μαρίνας, που σύντομα θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης της Ελλάδας, αρχίζει να υψώνεται.

Οι σιδερένιοι σκελετοί των πολυκατοικιών παίρνουν μορφή. Στεκόμενος στη μαρίνα, με θέα τον Σαρωνικό κόλπο από τη μία πλευρά και τον πύργο από την άλλη, είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς τη μελλοντική πόλη, η οποία θα διαθέτει ελεύθερους χώρους, βιώσιμες πηγές ενέργειας και άφθονο πράσινο που σήμερα λείπουν από την Αθήνα.

«Υπήρχε δικαιολογημένη δυσπιστία» στις πρώτες ημέρες του έργου, δήλωσε ο Οδυσσέας Αθανασίου σε συνέντευξή του. Ο κος Oδυσσέας Αθανασίου είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, του εργολάβου που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη πολλαπλών χρήσεων, σημειώνει το Bloomberg. 

To άρθρο Bloomberg για Ελληνικό: Η μεγαλύτερη «έξυπνη» πόλη της Ευρώπης χτίζεται στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button