Πολιτική

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η παρουσίαση του αρχείου Πετραλιά

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για την ανάδειξη του ιστορικού, πολιτιστικού και αθλητικού αρχείου Πετραλιά, η οποία έλαβε χώρα στις 12/06/2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά και την τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν οι:

Τάκης Πικραμένος. τ. Πρωθυπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, 1ος Αντιπρόεδρος της Βουλής, οι Υπουργοί Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Βρούτσης, οι Υφυπουργοί Ζέτα Μακρή, Θάνος Πετραλιάς, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Σπανάκης, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτείων Τζόρτζ Τσούνης, Γενικοί Γραμματείς, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας, Βουλευτές, οι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες Βούλα Ζυγούρη, Στέλιος Μηγιάκης, Εύη Μωραϊτίδου, Χρύσα Μπισκιτζή, Βασίλης Πολύμερος, Κώστα Φιλιππίδης, Γεωργία Ελληνάκη, οι Παραολυμπιονίκες Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Θοδωρής Αλεξάς, Βασίλης Χριστοφόρου, Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Αντιπερειφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ακαδημαϊκοί, πρώην Υπουργοί, επιχειρηματίες, μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στην μεγίστη αξία της διατήρησης του Αρχείου Πετραλιά σε ψηφιακή μορφή, η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου.

Η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η οποία διατήρησε, μελέτησε και διέσωσε το αρχείο των προγόνων της τόνισε τη σημασία της Ψηφιοποίησης, Τεκμηρίωσης και Ανάδειξης του Ιστορικού Αρχείου της Οικογενείας Πετραλιά και τον αντίκτυπό του τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους ιστορικούς, στην αθλητική και Ολυμπιακή κοινότητα, όσο και στο ευρύτερο κοινό, αφού μέσα από αυτό αποτυπώνονται και αναδεικνύονται ιστορικά γεγονότα του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Το Αρχείο της ιστορικής οικογενείας Πετραλιά περιλαμβάνει έντυπο και φωτογραφικό υλικό, το οποίο αφορά την παρουσία και τη δράση μίας από τις παλαιότερες πολιτικές οικογένειες στη χώρα, με παρουσία στην Βουλή από τις πρώτες εκλογές του 1844 έως την σύγχρονη εποχή. Το Αρχείο Πετραλιά περιλαμβάνει 3117 τεκμήρια ιδιαίτερης ιστορικής αξίας, στη μεγάλη τους πλειοψηφία μοναδικών και στο σύνολό τους εξαιρετικά σπάνιων.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από παρουσιάσεις με κορυφαίους ομιλητές, όπως ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, η Γενική Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Μαρία Συρεγγέλα, ο Επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας Παν/μιου Ιωαννίνων Νίκος Αναστασόπουλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dotsoft Α.Ε. Αναστάσιος Μάνος.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Ελένη Βαρβιτσιώτη.

To άρθρο Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η παρουσίαση του αρχείου Πετραλιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button