Πολιτική

«Παράθυρο» Μητσοτάκη σε νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών – «Το ζήτημα Μπελέρη μπορεί να το λύσουν οι Έλληνες πολίτες»

«Πυκνώνει» τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός παραχωρεί συνέντευξη στο Αction24. 

«Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Έχουμε περιθώριο παρεμβάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας τη συνέντευξή του και αναφερόμενος στον μεγάλο «βραχνά» των Ελλήνων.

«Ζητάμε τη βοήθεια της Ευρώπης για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ακρίβειας ευρωπαϊκά, μαγική λύση δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

 

 

«Η ακρίβεια θα αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερη στήριξη του εισοδήματος. Οι ονομαστικοί μισθοί αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό. Έχουμε περιθώρια παρεμβάσεων και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν καταλαβαίνω γιατί η αντιπολίτευση όταν τα βάζουμε με τις πολυεθνικές στηρίζει τα ολιγοπώλια και όχι την κυβέρνηση. Ζητάμε τη βοήθεια της Ευρώπης για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τώρα πανευρωπαϊκά γιατί η φωνή μας στην Ευρώπη ακούγεται», είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα οξύνθηκε εντονότερα τον τελευταίο χρόνο, δεν ήταν τελείως άγνωστο αλλά ξεδιπλώνοντας τα μέτρα κρίναμε ότι έπρεπε να κάνουμε ευρωπαϊκή παρέμβαση γιατί και οι πολυεθνικές προσαρμόζονται. Η δουλειά μας είναι να διασφαλίζουμε ανταγωνισμό και διαφάνεια για τον καταναλωτή».

Σχετικά με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν είναι λύση για την ακρίβεια αυτά που υπόσχεται η αντιπολίτευση, δεν υπάρχουν χρήματα για να μηδενίσουμε τον ΦΠΑ που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπολίτευση δεν έχει αλλάξει καθόλου έχει αλλάξει περιτύλιγμα και είναι ένα μείγμα τοξικότητας λαϊκισμού και λεφτόδεντρων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και δεν πρέπει να επιστρέψουμε ποτέ εκεί

«Όποιος προτείνει οτιδήποτε στερεί πόρους από τον προϋπολογισμό πρέπει να μας πει ποια επιδόματα θα κόψει και ποιους φόρους πρέπει να βάλουμε. Έχω υποχρέωση η Ελλάδα να μην επιτρέψει στην περίοδο της κρίσης. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην περίοδο της επιτήρησης. Μειώθηκε ο ΦΠΑ στον καφέ; Μειώθηκαν οι τιμές; Όχι. Χάσαμε έσοδα, ναι… Δεν απορρίπτω όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης».

«Παράθυρο» για επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου»

«Μελετάμε την αγορά του AirBnb σε μια λογική να δούμε στην Αθήνα πόσο μπορούμε να περιορίσουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση και να απελευθερώσουμε ακίνητα για μακροχρόνια μίσθωση. Έχουμε βάλει ήδη κανόνες για όσους αντιμετωπίζουν το AirBnb ως μπίζνα.

Ψάχνουμε πόρους για να επεκτείνουμε το πρόγραμμα Σπίτι μου. Άρα κάνω μια διάκριση μεταξύ των ρεαλιστικών προτάσεων και του ανεδαφικού ανέξοδου λαϊκισμού που δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 2024 και όσους τον πρεσβεύουν αλλά μπορεί να μην ήταν στην Ελλάδα την περίοδο εκεί».

«Η σχέση με την Τουρκία είναι, ήταν και θα είναι δύσκολη»

«Θέλουμε να μειώσουμε κι άλλο τις εργοδοτικές εισφορές. Οι πρώτες μειώσεις φόρων, θα αφορούν εργοδοτικές εισφορές, θα ακούσετε περισσότερα στη ΔΕΘ», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι ζήτημα της Τουρκίας τα θαλάσσια πάρκα. Δεν της πέφτει λόγος τι κάνουμε εμείς στη ζώνη κυριαρχίας. Το είπα και στον πρόεδρο Ερντογάν. Τα έχουμε λύσει αυτά τα θέματα και δεν πρόκειται να επανέρθω σε αυτή τη συζήτηση. Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει τον πυρήνα των δηλώσεων της. Η σχέση με την Τουρκία είναι, ήταν και θα είναι δύσκολη», τόνισε. 

Η «σύνθετη σχέση με την Αλβανία», ο Μπελέρης και το σαφές μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία

Για τα προκλητικά παραληρήματα του Έντι Ράμα είπε «είναι σύνθετη η σχέση μας με την Αλβανία, αλλά από εκεί και πέρα, έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας, ο,τιδήποτε ρίχνει δηλητήριο στις σχέσεις μας, δεν κάνει καλό. Η Αλβανία πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν κανόνες για την ευρωπαϊκή της πορεία».

Τόνισε δε ότι «το ζήτημα Μπελέρη μπορεί να λυθεί από τους Έλληνες πολίτες. «Αφήστε να δούμε τι θα γίνει στις ευρωεκλογές μπορεί το ζήτημα να το λύσουν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες», είπε χαρακτηριστικά. 

«Η προεκλογική περίοδος τελείωσε, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι απόλυτα σαφής, περιμένω από τον νέο πρωθυπουργό μία ρητή δήλωση ότι το όνομα της χώρας είναι “Βόρεια Μακεδονία” εντός και εκτός συνόρων της», δήλωσε για το μπαράζ προκλήσεων. 

«Πάντα είναι παρών ο πατέρας μυ» 

 

 

 

 

To άρθρο «Παράθυρο» Μητσοτάκη σε νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών – «Το ζήτημα Μπελέρη μπορεί να το λύσουν οι Έλληνες πολίτες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button