Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «μάχη» της Βόρειας Ελλάδας: Στόχος η εκλογή 8 «γαλάζιων» Ευρωβουλευτών, ανησυχία για αποχή – ρεκόρ

Μετά τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα του Βορρά, σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατευθύνεται προς τη Δυτική Μακεδονία.

Με το βλέμμα στραμμένο στους “γαλάζιους” ψηφοφόρους που κοιτούν δεξιά της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση… Να περιορίσει την απήχηση στη Μακεδονία και στη Βόρεια Ελλάδα πρωτίστως της Ελληνικής Λύσης, και της Νίκης, και το βράδυ των Ευρωεκλογών το “κοντέρ” να έχει μπροστά το νούμερο 3.

Στόχος η εκλογή 8 “γαλάζιων” Ευρωβουλευτών

Είναι ο πήχης που έβαλε ο πρωθυπουργός στο ποσοστό του 32,12% που έλαβε η Ν.Δ. στις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα αποτυπώνουν την κυβερνητική παράταξη να κινείται γύρω από το ποσοστό αυτό και υπό προϋποθέσεις να το ξεπερνά.

Ιδανικά στην Πειραιώς θα ήθελαν η Ν.Δ. να καταγράψει ποσοστό κοντά στο 35%, ώστε να κερδίσει 8 από τις 21 συνολικά έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως και το 2019.

Όλος ο “γαλάζιος” κομματικός μηχανισμός είναι σε πλήρη εγρήγορση για τη “μάχη” του Βορρά ώστε να περιορίσει διαρροές…

Η Ελληνική Λύση επιδιώκει να καταγράψει διψήφιο ποσοστό στη Βόρεια Ελλάδα, και ήδη κινείται κοντά στο 10%, και έχοντας ένα μικρό προβάδισμα, δίνει μάχη για την τέταρτη θέση με το ΚΚΕ.

Η Νίκη δίνει αγώνα να κερδίσει το έδαφος που καταγράφεται να χάνει το τελευταίο διάστημα.

Στις δημοσκοπήσεις η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, έχει διπλασιάσει τα ποσοστά της, χωρίς να φτάνει όμως το 3% που είναι αναγκαίος όρος για να “παλέψει” για την εκλογή Ευρωβουλευτή.

Διαρροές όμως, αποτυπώνονται και προς το κόμμα του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, το οποίο κινείται κοντά στο 1%.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει που θα κατευθυνθούν οι ψήφοι των Σπαρτιατών, που αποκλείστηκαν από τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές, ποιοι και κατά πόσο θα ενισχυθούν.

“Πυρετός” προετοιμασιών για την ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Στη “γαλάζια” παράταξη έχουν προγραμματίσει ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών για τις επόμενες 19 ημέρες ως τις Ευρωεκλογές. Ο πρωθυπουργός ως την 9η Ιουνίου θα βρεθεί σε αρκετές περιοχές του Βορρά, ενώ μεγάλο βάρος δίνεται στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας.

“Ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού”

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Πειραιώς είναι να αναδεικνύει τη Ν.Δ. ως το κόμμα του “υπεύθυνου πατριωτισμού” απέναντι στους… “πατριώτες του καναπέ”. Και χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ευθείες βολές προς αυτή την κατεύθυνση.

Κάλεσε τους Έλληνες “να ξεχωρίσουν τους αληθινούς πατριώτες του έργου και του αποτελέσματος από τους ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού”. “Και πολύ περισσότερο από τους εμπόρους των εθνικών αισθημάτων” πρόσθεσε.

Ο φόβος της “χαλαρής” ψήφου και της αποχής

Οι αναποφάσιστοι, όσοι θέλουν να εκφραστούν με ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν χαλαρά τις Ευρωεκλογές, βρίσκονται στο “ραντάρ” της Πειραιώς.

Γι΄ αυτό, όπως τονίζουν “γαλάζια” στελέχη, ο πρωθυπουργός στις περιοδείες του στέλνει σαφή, ξεκάθαρα μηνύματα στους ψηφοφόρους, εστιάζοντας στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών και στην ανάγκη συμμετοχής στις κάλπες.

Όπως και χθες, από τη Θεσσαλονίκη, κατά την ομιλία του στην 9η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). “Κακά τα ψέματα, πρόκειται για την πρώτη πολιτική αναμέτρηση μετά τις εθνικές εκλογές του 2023. Το αποτύπωμά της, λοιπόν, θα είναι αντικειμενικά πολιτικό, θα είναι διπλό… Η κάλπη της 9ης Ιουνίου θα κρίνει ποια πολιτική δύναμη ξέρει και μπορεί να εκφράσει αποτελεσματικότερα τις ελληνικές θέσεις στην Ευρωβουλή. Να, λοιπόν, πως η ευρωπαϊκή αναγκαιότητα συμβαδίζει με την εθνική προτεραιότητα και γιατί η ψήφος στις 9 Ιουνίου δεν προσφέρεται ούτε για αποχή και αδράνεια, ούτε πολύ περισσότερο για τυφλά μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας” τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, προτάσσοντας εκ νέου στο διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας.

Οι σταθμοί του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία

Σήμερα ο πρωθυπουργός, κατά την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, θα βρεθεί το πρωί στο Βελβεντό και στα Σέρβια. Το μεσημέρι θα επισκεφθεί την πόλη της Κοζάνης και στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Φλώρινα και εν συνεχεία στην Καστοριά.

To άρθρο Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη «μάχη» της Βόρειας Ελλάδας: Στόχος η εκλογή 8 «γαλάζιων» Ευρωβουλευτών, ανησυχία για αποχή – ρεκόρ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button