Πολιτική

«Το διακύβευμα πλέον δεν είναι απλώς η δεύτερη θέση» το στοίχημα Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές

Από την επομένη του Πάσχα ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε της περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, καθώς απομένει μόνο ένας μήνας για να στηθούν οι κάλπες του Ιουνίου, για τις Ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δώσει εντολή σε όλα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακολουθήσουν την ίδια τακτική, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα και το διακύβευμα πλέον στις επερχόμενες Ευρωεκλογές δεν είναι απλώς η δεύτερη θέση.

Όπως λένε μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα τους δεν είναι η δεύτερη θέση – που φαίνεται να κλειδώνει – αλλά το να καταφέρουν να επιφέρουν ένα χτύπημα στο κυβερνών κόμμα.

«Το 16 – 17% θα ήταν για εμάς μία επιτυχία δεν είναι όμως ο βασικός στόχος», λένε συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. «Βασική μας επιδίωξη είναι» – λένε οι ίδιοι άνθρωποι – «να δείξουμε ότι πλέον υπάρχει μία εναλλακτική κυβερνητική λύση. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν μειωθεί η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα».

Προσθέτουν μάλιστα ότι εάν ειδικά η κυβέρνηση δεν καταφέρει να πιάσει τον στόχο του 33% και σταθεί κάπου στο 29 – 30% τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά και θα μιλάμε για «ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».

Κασσελάκης από την Ήπειρο

Εν τω μεταξύ, μετά την Κέρκυρα και τους Παξούς ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στον νομό Θεσπρωτίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηγουμενίτσα, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε αιχμές για την απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το λιμάνι της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, πως «τα λιμάνια, ειδικά τα κομβικά λιμάνια, είναι δημόσια αγαθά για μας». Και πρόσθεσε: «Είναι γεωπολιτικά, είναι εθνική υπόθεση. Άρα λοιπόν, θα τα διαχειριστούμε χρηστά κατ’ αυτό τον τρόπο. Και δεν πρόκειται να τα ξεπουλάμε σε ξένους, χωρίς καμία δέσμευση για τους Έλληνες πολίτες».

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε διάλογο με τους πολίτες όπου, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι το βασικό διακύβευμα για το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι η ηθική, προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη: «Η Ελλάδα υστερεί, πάνω απ’ όλα, στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει».

Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να πάψει να έχει α λα καρτ σχέση με την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα μόνο κατ’ επιλογή.

Σήμερα θα πάει στην Άρτα και στη συνέχεια θα πάει στα Γιάννενα όπου θα παραμείνει και την Πέμπτη συνεχίζοντας τις επαφές του.

«Αλλάζει όλο το παιχνίδι»

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας για το πολιτικό του μέλλον τόνισε ότι: «Αν πετύχω σε αυτό σε αυτό το οποίο κάνω, πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών θα τελειώσουν».

Εξήγησε μάλιστα ότι: «Αλλάζει όλο το παιχνίδι. Το τι πάει να πει κομματικός σωλήνας, ρουσφέτια, ξύλινος λόγος. Ξαφνικά θα είναι ένα νέο πεδίο πολύ πιο δημοκρατικό για το πώς μπορεί να μπει κάποιος στην πολιτική. Και πολύ πιο αποδοτικό γιατί θα υπάρχει λογοδοσία. Λογοδοσία σε ένα σύστημα το οποίο δεν επιβραβεύει το να είσαι σε ένα ”παπαγαλάκι” για κάποιον.
Αυτή η διαδικασία αλλαγής είναι δύσκολη, αλλά το ένστικτό μου είναι ότι αρχικά πάει σιγά σιγά και μετά πάει πολύ γρήγορα».

To άρθρο «Το διακύβευμα πλέον δεν είναι απλώς η δεύτερη θέση» το στοίχημα Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button