Περιβάλλον

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Στις 3 Ιουνίου πάμε για ποδήλατο με την ΔΕΗ

Στις 3 Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, μια ημέρα που ορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 2018 για να αναγνωρίσουν τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ποδήλατα στην ζωή μας και την καθημερινότητα μας ως μέσο βιώσιμης μεταφοράς, υγείας και κοινωνικής ανάπτυξης.

Η ΔΕΗ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου, μας παροτρύνει να πάμε για ποδήλατο, να πάμε για μια καλύτερη ζωή! Για τη ΔΕΗ, το ποδήλατο δεν είναι απλά ένα μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας, αλλά ένα μέσο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Τα τελευταία χρόνια αυτό είναι ένα όραμα που υποστηρίζει έμπρακτα, ενεργά και ουσιαστικά, μέσα από εκπαιδεύσεις, χορηγίες και δράσεις για το ποδήλατο σε όλη την Ελλάδα: 

•    Χορηγία του e-bike Festival σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας που προωθεί το ποδηλάτου σε νεαρότερα κοινά και ενημερώνει για τα είδη ποδηλάτου
•    Χορηγία του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας – αναβίωση από τη ΔΕΗ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού & Αθλητισμού
•    Χορηγία του Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας
•    Χορηγία της Εθνικής ποδηλατικής ομάδας
•    Δημιουργία ποδηλατικής ομάδας εργαζομένων ΔΕΗ

Και συνεχίζει δυναμικά, με σκοπό το ποδήλατο να γίνει ένα ακόμη βήμα στην πορεία της προς την πράσινη ενέργεια. Στις 3 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, η ΔΕΗ μας προτείνει να υποδεχτούμε το ποδήλατο στη ζωή μας. Συγκεκριμένα, μας συστήνει την ολλανδική λαβή. Η ολλανδική λαβή είναι μια κίνηση που καλό θα ήταν να την κάνουμε όλοι, κάθε φορά που βγαίνουμε από το αυτοκίνητο, για να είμαστε σίγουροι πως δεν διέρχεται κάποιος ποδηλάτης ή πεζός. Χρειάζονται μόνο πέντε απλά βήματα. 

Σήμερα, η ΔΕΗ, με όλες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της, βάζει όλη της την ενέργεια, για να γίνει το ποδήλατο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και κινητήριος δύναμη για μια θετική αλλαγή στον κόσμο μας. 

Πάμε να το κάνουμε πραγματικότητα!
Πάμε για Ποδήλατο! 
 

Πηγή: skai.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button