Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Μέχρι τέλους για να ριχτεί φως – Τα 2 «καυτά» ερωτήματα προς την κυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κρατάει ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς θεωρεί ότι είναι η Αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης, δεδομένου μάλιστα ότι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι στην υπόθεση αυτή έγιναν λάθη.

Μάλιστα μετά την προανακριτική επιτροπή που προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ για το «μπάζωμα» στα Τέμπη, «στοχοποιώντας» τον Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Θάνο Πλεύρη και την Ζωή Ράπτη, -αυτά είναι τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην δικογραφία που έχει διαβιβαστεί ήδη στον Άρειο Πάγο- , ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε χθες με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ απαντήσεις για δύο θέματα.

Σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι: «Με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», ζητώ την επίσπευση όλων των σχετικών ερευνών και τεχνικών διαδικασιών, ώστε να έχουμε άμεσα μία έγκυρη απάντηση:

α. Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού (ξυλόλιο) από την εμπορική αμαξοστοιχία;

β. Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα οικόπεδα όπου μεταφέρθηκαν παράνομα όγκοι χώματος αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών;

Στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να πάνε μέχρι τέλους την υπόθεση αυτή καθώς θεωρούν ότι το θέμα αυτό αποτελεί μια ανοικτή πληγή για το κυβερνών κόμμα.

Σε ότι αφορά την προανακριτική θεωρούν ότι με την κίνηση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ό,τι αφορά την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών, σε αντίστιξη, όπως λένε, με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά που δεν έχουν επιδείξει τα αντανακλαστικά τα οποία θα περίμενε κανείς».

«Βεβαίως δεν ξαφνιαζόμαστε, σημειώνουν, είναι παγιωμένη αυτή η στάση, όταν πρόκειται για την κυβέρνηση. Την ίδια ηχηρή αφωνία επέδειξαν άλλωστε και στην περίπτωση του Τ. Θεοδωρικάκου…», επισημαίνουν με νόημα.

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της Κουμουνδούρου εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένα από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων οι οποίες δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση -πάνω μάλιστα από 16%- με τρεις μονάδες διαφορά από το το ΠΑΣΟΚ που έρχεται τρίτο. Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται όσο περνούν οι μέρες να αποκτά και μεγαλύτερη συσπείρωση.

Νέα νησιωτική περιοδεία Κασσελάκη μετά το Πάσχα

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε πάντως χθες στην Αθήνα αεροπορικώς καθώς παρά την επιθυμία του να πάει σε 29 νησιά του Αιγαίου τελικά τα μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο τον ανάγκασαν να αλλάξει σχέδια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρισε από την Μυτιλήνη, ενώ το σκάφος θα παραμείνει δεμένο στο νησί μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη που πέφτουν οι άνεμοι.

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται, ωστόσο, να βρεθεί στην Ρόδο, το Καστελόριζο και την Σύμη, ενώ θα πάει και στην Λήμνο και τον Άι Στράτη.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν πάντως ότι η εμπειρία του ταξιδιού ήταν μοναδική αφού κατάφερε να επισκεφθεί περισσότερα από 20 νησιά μέσα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. «Ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει τον χειμώνα σε αυτά τα νησιά αφού συζήτησε με τους πολίτες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υγεία και στην Παιδεία αλλά και για τις επιπτώσεις από την ακρίβεια λένε οι συνεργάτες του και προσθέτουν: τους άκουσε με προσοχή , συνομίλησε μαζί τους και τους υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να τους ξεχάσει».

Όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του, στην Χίο μάλιστα έζησε και δύο ξεχωριστές στιγμές καθώς μια μητέρα πλησίασε τον Στέφανο Κασσελάκη και του μετέφερε τους χαιρετισμούς του γιου της που συνυπηρέτησαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στην Θήβα, ενώ συνάντησε έναν πιλότο Σούπερ Πούμα που ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί του. «Εσύ είσαι πιλότος σε Σούπερ Πούμα άρα η τιμή να φωτογραφηθώ μαζί σου είναι μόνο δική μου» του είπε.

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Μέχρι τέλους για να ριχτεί φως – Τα 2 «καυτά» ερωτήματα προς την κυβέρνηση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button