Πολιτική

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο δικαστικό χάρτη στη Βουλή

Για το νέο δικαστικό χάρτη και όχι μόνο τοποθετείται αυτή την ώρα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει στη Βουλή ότι στόχος είναι η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης ενώ αναμένεται να κάνει αναφορά και στην απόφαση του Τριμελούς Πλημμελλιοδικείου για την τραγωδία στο Μάτι. 

«Δικαιοσύνη που αργοπορεί δεν είναι δικαιοσύνη», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος ρήση Βρετανού πρωθυπουργού τον 19ο αιώνα, μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο δικαστικό χάρτη.

Η σωστή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης δημοκρατίας και ζητούμενο, είπε ακόμα.

Τόνισε επίσης ότι το σημερινό νομοσχέδιο είναι μια ιστορική μεταρρύθμιση και μια τομή σε ένα πρόβλημα διαχρονικό.

Είπε ακόμα ότι θα προστεθούν ακόμα 1.000 δικαστές στην πρώτη γραμμή και απαντώντας στις αμφισβητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε ότι «μεταρρύθμιση είναι κάθε σημαντική αλλαγή που έχει αργήσει λόγω ιστορικών αγκυλώσεων. Ο πρώτος που την έκρινε απαραίτητη ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1911 και δοκίμασε ξανά το 1931 και δοκιμάστηκε άλλες 4 φορές με τελευταία το 1999 όταν μια διαφωνία του Αρείου Πάγου σε ένα άρθρο οδήγησε στην αναβολή του. Η ΝΔ τότε από την θέση της αντιπολίτευσης είχε στηρίξει αυτή τη μεταρρύθμιση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι ως προς την διάγνωση του προβλήματος μπορούν να συμφωνήσουν όλοι ειδικά όσον αφορά στις καθυστερήσεις. Η χρονοτριβή γίνεται και επιχείρημα στα χέρια όσων θέλουν να αμφισβητήσουν το κράτος δικαίου και πιστεύουν στις θεωρίες συνομωσίας.

Δείτε ζωντανά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού 

To άρθρο Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο δικαστικό χάρτη στη Βουλή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button