lifestyle

Η Olivia Munn αποκάλυψε πως υποβλήθηκε σε ολική αφαίρεση μήτρας λόγω καρκίνου

Η ηθοποιός Olivia Munn αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε πλήρη υστερεκτομή – αφαίρεση μήτρας- τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο της μάχης που δίνει με τον καρκίνο του μαστού.

Η Ολίβια Μαν μιλώντας στη Vogue, προχώρησε στη σοκαριστική αυτή αποκάλυψη: “Έχω κάνει ωοθηκεκτομή και υστερεκτομή. Έβγαλα τη μήτρα, τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες μου”.

Η ίδια χαρακτήρισε την απόφαση που άλλαξε τη ζωή της “την καλύτερη” για εκείνη, μετά από παραίνεση του γιατρού της  προκειμένου να σταματήσει η παραγωγή οιστρογόνων – από τα οποία τρέφεται και αναπτύσσεται ο καρκίνος του μαστού Luminal B.

“Ήταν μια μεγάλη απόφαση που έπρεπε να πάρω, αλλά ήταν η καλύτερη απόφαση για μένα γιατί έπρεπε να είμαι παρούσα για την οικογένειά μου”, δήλωσε η 43χρονη.

Αυτή είναι η πέμπτη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβάλλεται η αμερικανίδα ηθοποιός στο πλαίσιο της μάχης που δίνει με τον καρκίνο. Είχε προηγηθεί μεταξύ άλλων, και σε διπλή μαστεκτομή.

Πριν από την υστερεκτομή, η ηθοποιός και μητέρας ενός τρίχρονου αγοριού – καρπό του έρωτά της με τον επίσης ηθοποιό John Mulaney – λάμβανε φαρμακευτική αγωγή για να καταστείλει τα οιστρογόνα στον οργανισμό της.

Ωστόσο, οι παρενέργειες του φαρμάκου την κράτησαν κλινήρης, όπως εξήγησε: “Ήταν εξουθενωτική εξάντληση επόμενου επιπέδου”.

Στη συνέντευξη, η Munn αποκάλυψε επίσης ότι προχώρησε για τρίτη φορά στην κατάψυξη ωαρίων.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Munn ανακοίνωσε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και πως είχε υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή- το είχε ανακοινώσει με ανάρτηση στο Instagram.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button