Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανάβει τις μηχανές για τη συγκέντρωση της 6ης Ιουνίου στο Σύνταγμα

Με το βλέμμα στραμμένο στην συγκέντρωση που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 6 Ιουνίου στο Σύνταγμα, βρίσκονται οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Θα είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πάρουν μεγάλο ρίσκο, καθώς το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές είναι περιορισμένο και άρα η όποια κινητοποίηση θα έχει τους κινδύνους της.

Παράλληλα οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν ότι αν δεν κινητοποιηθεί όλος ο κομματικός μηχανισμός το όλο εγχείρημα θα έχει τα προβλήματα του.

Καθώς όμως φουντώνουν τα σενάρια για «λευκή απεργία» στελεχών που διαφωνούν με τα όσα λέει και κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο προβληματισμός για το πώς θα στηθεί η συγκέντρωση μεγαλώνει στην Κουμουνδούρου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στοχοποιήσει κάποιους βουλευτές, που – κατά την άποψη τους – δεν προσφέρουν όσο θα έπρεπε στην προεκλογική περίοδο.

Αυτό το αφήγημα έρχονται να ενισχύσουν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι οποίοι βλέπουν ότι δεν έχουν μεγάλη τύχη σε αυτή τη διαδικασία. Για παράδειγμα στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει γκρίνια για την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Χρήστο Γιαννούλη με τη λογική ότι δεν κινητοποιούνται όσο πρέπει για τις Ευρωεκλογές.

Ο λόγος που τους γίνεται κριτική έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μικρές συγκεντρώσεις στη συμπρωτεύουσα.

«Ο Σωκράτης Φάμελλος τραβάει τη δική του πορεία…»

Στο στόχαστρο της νέας ηγετικής ομάδας βρίσκεται και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος για τον οποίο θεωρούν ότι έχει αυτονομηθεί και τραβάει τη δική του πορεία μέσα στο κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχολιάστηκε ιδιαίτερα στην Κουμουνδούρου το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας, ο Σωκράτης Φάμελλος μπήκε δύο φορές στην αίθουσα για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο ότι όσοι υπερασπίζονται αυτή την άποψη – της «λευκής απεργίας» – τη συνδέουν με τον πρώην πρωθυπουργό. Προφανώς δεν υποστηρίζουν ότι πίσω από μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, λένε ωστόσο ότι βασική στόχευση όσων ακολουθούν αυτό τον δρόμο είναι να μην καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα καλό ποσοστό, προκειμένου στη συνέχεια να αμφισβητηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Από την άλλη ένα καλό ποσοστό – γύρω στο 17% – στις Ευρωεκλογές θα καταστήσει τον νέο πρόεδρο απόλυτο κυρίαρχο και θα δρομολογήσει άλλου είδους εξελίξεις.

Στελέχη ωστόσο που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα σενάρια τα «γεννά» η φαντασία κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να είναι αρεστοί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς – όπως υποστηρίζουν – το μεγαλύτερο κομμάτι των στελεχών εμφανίζεται να εργάζεται πυρετωδώς.

Σε ό,τι αφορά τον Σωκράτη Φάμελλο λένε ότι κάνει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά του, προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει κοινοβουλευτικά μία καλή εκπροσώπηση.

«Δεν γυρνάει ο Τσίπρας…»

Χθες πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική συνέντευξή του θέλησε να αποκλείσει την επάνοδο του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός του έχει πει ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

«Όχι, δεν θα γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της Αριστεράς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ πρόσθεσε πως συνομιλούν μία με δύο φορές την εβδομάδα. Σχολίασε μάλιστα πως ο πρώην πρωθυπουργός πλέον ασχολείται με το ινστιτούτο που έχει φτιάξει.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως εμφανίζεται ναι μεν να έχει πει ότι δεν τον αφορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ωστόσο να αποκλείει την επιστροφή του σε κάτι ευρύτερο και μεγαλύτερο.

Προμετωπίδα η μεγάλη μάχη κατά της ακρίβειας

Εν τω μεταξύ, όπως έλεγαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η μεγάλη μάχη κατά της ακρίβειας είναι στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Στέφανου Κασσελάκη προσωπικά, ο οποίος μιλώντας στη Σπάρτη χαρακτήρισε «αναγκαία για την άνθιση όλης της κοινωνίας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία, όπως τόνισε σε ανάρτηση του, κοστίζει 2,7 δισ. και προσφέρει ανακούφιση για την κοινωνία και μισό δισ. στα Ταμεία του κράτους.

Η στόχευση της καμπάνιας είναι διττή: Αφενός να εμπεδώσει ο κόσμος τις κοστολογημένες «θεραπευτικές» προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου η κοινωνία να βγει από το αδιέξοδο και αφετέρου να καταδειχθεί ότι η ακρίβεια είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Με ανάρτηση του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης, επέκρινε με καυστικότητα και την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, απέναντι σε μία συνταξιούχο που του είπε ότι «πεινάει».

«Χθες στην Κέρκυρα, ο Πρωθυπουργός, σε μια γυναίκα που παραπονέθηκε ότι παίρνει σύνταξη 440 ευρώ, είπε: «Η Εκκλησία δεν σε βοηθάει;». «Δηλαδή εσύ τι ρόλο έχεις; Τι κάνεις; Κάθε μέρα ξυπνάς εντάξει όταν ένας ηλικιωμένος άνθρωπος έχει σύνταξη πείνας, όταν τόσοι άνθρωποι έχουν μισθούς πείνας;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

Ο πρωθυπουργός σού λέει ότι έχει 6,28 ευρώ η φέτα. Μία υποψήφια ευρωβουλεύτριά του λέει 4,5 ευρώ η φέτα. Ε, βέβαια, όταν έχεις 400 γραμμάρια φέτα και μισό ντεπόζιτο στο αυτοκίνητό σου, όλα φθηνότερα είναι».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button