Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε η κυβέρνηση με το Πόθεν Έσχες – «Τώρα η σειρά του Μητσοτάκη»

Έδωσε απάντηση στην επίθεση που του εξαπέλυσε η κυβέρνηση σχετικά με το πόθεν έσχες ο Στέφανος Κασσελάκης και χθες (σ.σ. 03.06.2024) παρουσίασε δημοσίως σε μία γιγαντοοθόνη ένα έγγραφο με τα περιουσιακά του στοιχεία έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 (εισοδήματα, καταθέσεις, δανειακές υποχρεώσεις, συμμετοχές σε επιχειρήσεις, επενδύσεις και ακίνητα).

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση παίζει ένα βρόμικο παιχνίδι σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα που κατατίθενται τα πόθεν έσχες.

«Όλα αυτά η κυβέρνηση τα κάνει για να δημιουργήσει εντυπώσεις», λένε οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Για να υπάρξει η εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάτι κρύβει, ενώ στην πραγματικότητα γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει τρόπος για να το καταθέσει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γι’ αυτό το λόγο άλλωστε έκανε σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, ζητώντας του μάλιστα να καταθέσει το πόθεν έσχες του 2022 και 2023 πριν από τις Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου.

«Παριστάνουν τους ιεροκήρυκες της ηθικής»

«O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη αναλυτικά την περιουσιακή του κατάσταση, όπως είχε υποσχεθεί και χωρίς να έχει τη νομική υποχρέωση», ανέφεραν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεταν: Αλλά αυτή είναι η διαφορά μεταξύ εκείνων που λογοδοτούν στο λαό, τους ψηφοφόρους και τα μέλη του κόμματος, από εκείνους που παριστάνουν τους ιεροκήρυκες της ηθικής μόνο όταν κουτοπόνηρα και προσχηματικά προσπαθούν να διαβάλουν τον αντίπαλό τους.

Τώρα λοιπόν, που η προσπάθεια σπίλωσης του Στέφανου Κασσελάκη από το σύστημα Μαξίμου και τους παρατρεχάμενούς του έπεσε στο κενό, ήρθε η ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει καιρό τώρα.

Για αρχή, ας δώσει κι ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την τωρινή περιουσιακή του κατάσταση, για το 2022 και το 2023. Ας απαντήσει για τα 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή – και να μην ξεχάσει τον Βολταίρο -, ας απαντήσει για την offshore. Και να απαντήσει και για το κόμμα του με το μισό δισ. ευρώ χρέος στις τράπεζες και την πανάκριβη επικοινωνιακή του καμπάνια».

«Κι ο Μητσοτάκης να δείξει τα δικά του στοιχεία πριν από τις Ευρωεκλογές»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πάντως πως δεν έχει όλα τα έγγραφα, αλλά θα τα παρουσιάσει όταν του αποσταλούν από την αμερικανική φορολογική Αρχή (IRS) και τότε θα τα παρουσιάσει αναλυτικά.

«Σας καταθέτω σήμερα την πιο βαθιά μου αλήθεια», σημείωσε και κάλεσε το γραφείο του να στείλει το Εxcel με τα εισοδήματά του για το 2023 στο Μαξίμου για να βρει τρόπο κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δείξει τα δικά του στοιχεία και να τα δημοσιοποιήσει πριν από τις Ευρωεκλογές, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ότι στον πίνακα αυτόν περιλαμβάνονται και τα περιουσιακά του συζύγου του. Είπε ότι «τα πιστόλια του Μαξίμου ετοιμάζονται να πυροβολήσουν» τον σύζυγό του και τους κάλεσε να τον αφήσουν ήσυχο, διότι εκείνος δεν πολιτεύεται, και αν θέλουν να χτυπήσουν τον ίδιο.

Παρουσίασε ακόμα και συγκριτικό πίνακα με τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη το 2021 και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον του για το θέμα του «πόθεν έσχες», ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή του παραμένει κλειστή. «Καλώ τον πρωθυπουργό, όπως βρίσκω τρόπο να σας παρουσιάσω τα εισοδήματά μου για το 2023, να παρουσιάσει κι εκείνος τα δικά του τώρα, πριν από τις Ευρωεκλογές»

«Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος», συμπλήρωσε.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι το «τζάκι» Μητσοτάκη έχει πλουτίσει από τη διαχρονική του σχέση με το Δημόσιο, χωρίς να έχει λογοδοτήσει ποτέ.

Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο. Δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού. Περαιτέρω, είναι επίσης γνωστό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, μέχρι να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατείχε ποτέ οιαδήποτε αιρετή θέση ή οποιοδήποτε αξίωμα, είτε στην Ελλάδα είτε στις ΗΠΑ, δεν μετείχε σε κρατικούς διαγωνισμούς είτε ο ίδιος είτε οι εταιρείες του, δεν προέρχεται από πολιτική οικογένεια και εν γένει ουδεμία απολύτως σχέση είχε με το δημόσιο χρήμα», σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

 

To άρθρο Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε η κυβέρνηση με το Πόθεν Έσχες – «Τώρα η σειρά του Μητσοτάκη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button