Πολιτική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πηγαίνει στις 18:30 για τη διερευνητική εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης πηγαίνει σήμερα (23.05.2023) στις 18:30, για την τρίτη κατά σειρά διερευνητική εντολή, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής. 

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ενδέχεται να επιστρέψει άμεσα τη διερευνητική εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάτι που θα οδηγήσει και επίσημα πια τη χώρα σε δεύτερες εκλογές. 

Σήμερα, στις 11 το πρωί, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επίσης στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, δεύτερος σε σειρά μετά τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε την εντολή, καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης». 

«Από εκεί και πέρα», τόνισε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, «δεν έχω κανέναν λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για εμάς ένα απρόσμενα οδυνηρό σοκ».

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε τη διερευνητική εντολή που πήρε, επικοινώνησε τηλεφωνικά μετά από τις εκλογές με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Είναι πλέον προφανές ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν πως οι δεύτερες κάλπες είναι αναπόφευκτες κάτω από τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, δηλαδή πίσω από το πρίσμα της διαφωνίας πάνω σε θεμελιώδεις βάσεις των πολιτικών προγραμμάτων των κομμάτων τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μάλιστα εκδηλώσει την πεποίθησή του να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, ώστε την Κυριακή να συσταθεί η Βουλή και κατόπιν αυτό να προχωρήσει η δεύτερη διάλυσή της. 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα επισπευστούν οι διαδικασίες για να γίνουν νέες εκλογές στις 25 Ιουλίου, δηλαδή επτά ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, για την περίπτωση που δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση μετά από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όπως και αναμένεται γίνει – πιθανότατα, λοιπόν, κι εντός της σημερινής ημέρας.

To άρθρο Ο Νίκος Ανδρουλάκης πηγαίνει στις 18:30 για τη διερευνητική εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button