Οικονομία

Ισπανία: Το κρατικό επενδυτικό ταμείο (SEPI) απέκτησε το 6,169% της Telefónica

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρατικού Ταμείου Συμμετοχών SEPI της Ισπανίας (Sociedad Estatal de Participaciones Industriales), το Ταμείο γνωστοποίησε την περασμένη Παρασκευή 26.4.2024 στην Εθνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (CNMV) την απόκτηση μετοχών του μεγάλου παρόχου τηλεπικοινωνιών της χώρας Telefónica.

Οι μετοχές αυτές της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telefonica αντιστοιχούν σε ποσοστό 6,169% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, από το 3% που κατείχε το Κρατικό Ταμείο Συμμετοχών SEPI της Ισπανίας τον Μάρτιο και το 5,034% που είχε αυξήσει την συμμετοχή της στα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με έγκυρες διεθνείς οικονομικές πηγές, το SEPI έχει καταβάλει μέση τιμή 3,9378 ευρώ ανά μετοχή για το σύνολο της έως τώρα συμμετοχής της στο κεφάλαιο της Telefónica, πράγμα που συνεπάγεται ότι η εν λόγω κρατική οντότητα έχει διαθέσει κεφάλαια ύψους 1,397 δισ. ευρώ για την αγορά συνολικά 354 εκατ. μετοχών της Telefónica, συμβάλλοντας περαιτέρω στην άνοδο των μετοχών του μεγάλου τηλεπικοινωνιακού παρόχου στο Χρηματιστήριο, η οποία έχει ξεκινήσει από την αρχή του τρέχοντος έτους, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία τμηματικών εξαγορών συμμετοχών στην Telefónica από τον δημόσιο φορέα.

Όπως επισημαίνουν εδώ οικονομικές πηγές, με αυτήν την αύξηση της συμμετοχής του, το SEPI έχει πλέον το δικαίωμα να διορίσει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της Telefónica, ενώ δεν αποκλείεται το Ταμείο να ζητήσει τη σύγκληση νέας συνέλευσης των μετόχων προκειμένου να ζητήσει ορισμό εκπροσώπου του στο διοικητικό συμβούλιο του παρόχου.

To άρθρο Ισπανία: Το κρατικό επενδυτικό ταμείο (SEPI) απέκτησε το 6,169% της Telefónica δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button