Οικονομία

Bιλερουά (ΕΚΤ): Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό δίνουν εμπιστοσύνη για μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο δίνουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αυτοπεποίθηση ότι θα ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο πριν συνεχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική με ρεαλιστικό ρυθμό, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκάλο (Francois Villeroy de Galhau).

Ο επικεφαλής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας και στέλεχος της ΕΚΤ σχολίασε σε ανάρτησή του στο LinkedIn λίγες ώρες αφότου η Eurostat αποκάλυψε ότι η πρόσφατη επιβράδυνση του πληθωρισμού ανακόπηκε τον Απρίλιο και διατηρήθηκε στο 2,4%. Ακόμα, τα κέρδη στις τιμές των υπηρεσιών υποχώρησαν στο 3,7% μετά από πέντε μήνες στο 4%.

«Αυτά τα δεδομένα τροφοδοτούν την αυτοπεποίθησή μας: Βιλερουά δήλωσε: «Θα επιστρέψουμε στο στόχο μας για τον πληθωρισμό από τώρα έως το επόμενο έτος. «Επομένως, θα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια τον Ιούνιο».

Είπε ότι οι μετρήσεις του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες μπορεί να είναι λίγο ευμετάβλητες, οπότε η ΕΚΤ θα πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στις προοπτικές για την αύξηση των τιμών παρά στα σκληρά δεδομένα.

To άρθρο Bιλερουά (ΕΚΤ): Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό δίνουν εμπιστοσύνη για μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button