Αθλητικά

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε με άνεση το σπριντ στο Μαϊάμι μετά από επεισοδιακή έναρξη

O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής στο σπριντ του Grand Prix του Μαϊάμι, με τον Σαρλ Λεκλέρ να τερματίζει δεύτερος. Ο Σέρχιο Πέρες συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα. Επαφή τεσσάρων μονοθεσίων μετά την έναρξη.

Με τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull Racing να παίρνουν τη νίκη ολοκληρώθηκε το σπριντ στο Grand Prix του Μαϊάμι, ενόψει των κατατακτηρίων δοκιμών και του αυριανού (04.05) αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λεκλέρ με τη Scuderia Ferrari, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ με την άλλη Red Bull.

Καταπληκτικός αγώνας από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος τερμάτισε στη 4η θέση και πήρε τους πρώτους του φετινούς βαθμούς.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FORMULA 1® (@f1)

Έκτος τερμάτισε ο Όσκαρ Πιάστρι με McLaren και έβδομος ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Haas, ενώ τη βαθμολογούμενη οκτάδα συμπλήρωσε ο Γιούκι Τσουνόντα με τη δεύτερη RB. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά είχε τερματίσει όγδοος ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, αλλά ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης από τα πιτ, για παράβαση του ορίου ταχύτητας στο πιτ-λέιν. Έτσι, προστέθηκαν 20 δευτερόλεπτα στο χρόνο του Βρετανού, με αποτέλεσμα να «πέσει» στην κατάταξη και να ανέβει όγδοος ο Ιάπωνας.

Αξιο αναφοράς το γεγονός ότι στον πρώτο γύρο του σπριντ βγήκε αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς οι Aston Martin των Στρολ και Αλόνσο συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να «σπρώξει» τον Καναδό πάνω στη McLaren του Λάντο Νόρις και οι τελευταίοι δύο να εγκαταλείψουν, ενώ ο Αλόνσο μπήκε στα πιτ για αλλαγή εμπρός πτέρυγας. Επίσης, οι αγωνοδίκες επέβαλαν τρεις διαφορετικές ποινές στον Κέβιν Μάγκνουσεν για τις… μάχες του με τον Χάμιλτον, ήτοι δύο τιμωρίες των δέκα δευτερολέπτων και μια των πέντε. Όμως, ο οδηγός της Haas βοήθησε τον Χούλκενμπεργκ να πλαριστεί στους βαθμούς.

 

To άρθρο Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε με άνεση το σπριντ στο Μαϊάμι μετά από επεισοδιακή έναρξη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button