Πολιτική

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ψήφισε στη Θεσσαλονίκη – «Μάχονται δύο πόλοι» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Ο Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις ευρωεκλογές, σε εκλογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ψήφισε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί το 1ο Λύκειο Κορδελιού, ενώ το απόγευμα θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου και θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα. Αισιοδοξεί πως η Ελληνική Λύση θα κάνει την έκπληξη στις ευρωεκλογές και θα συγκεντρώσει ένα υψηλότατο ποσοστό.

«Πρέπει όλοι να ψηφίσουν. Είναι πολύ σημαντική αυτή η εκλογική διαδικασία. Γιατί μάχονται δύο πόλοι: Ο πόλος του πολέμου και ο πόλος της ειρήνης και της ευημερίας», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, όταν βγήκε από το εκλογικό τμήμα.

«Ζητάμε την ψήφο των Ελλήνων και τους λέμε ότι αν μας εμπιστευθούν δεν θα τους προδώσουμε ποτέ», πρόσθεσε.

Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για συμμετοχή στο 40%-45%, σημαίνει ότι από τα περίπου 9,8 εκατομμύρια εκλογέων θα πάνε στην κάλπη μόλις τα 3,9 με 4,4 εκατομμύρια. Αντίστοιχα, ο πήχης του 3% θα διασφαλιστεί με μόλις 117.000-132.000 ψήφους. Το εκλογικό μέτρο βάσει του οποίου καθορίζεται ο αριθμός των εδρών που δικαιούται κάθε συνδυασμός εξαρτάται από το άθροισμα των ποσοστών άνω του 3%. Αυτό όμως δεν σημαίνει αυτομάτως ότι όσα κόμματα ξεπεράσουν τον συγκεκριμένο πήχη θα πάρουν έστω μία από τις 21 έδρες που δικαιούται η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκλογικοί αναλυτές εκτιμούν τα κόμματα που θα πιάσουν τουλάχιστον 3,1% φαίνεται πως εξασφαλίζουν μια έδρα. Για την εκλογή 2ου ευρωβουλευτή πιθανότατα να απαιτείται ποσοστό περίπου στο 7,2%. Η 3η έδρα στο 11,6% και η 4η περίπου στο 16%.

To άρθρο Ο Κυριάκος Βελόπουλος ψήφισε στη Θεσσαλονίκη – «Μάχονται δύο πόλοι» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button