Πολιτική

Ο Κασσελάκης μιλά απόψε στη Θεσσαλονίκη – Θα δώσει το πόθεν έσχες του και θα πετάξει το γάντι σε Μητσοτάκη

Σήμερα το βράδυ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει δημόσια τα περιουσιακά του στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες.

Παράλληλα, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, έξι 24ωρα πριν από τις Ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ζητήσει με επίμονο τρόπο να απαντήσει και ο πρωθυπουργός πώς απέκτησε την περιουσία που έχει σήμερα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αυτή την κίνηση κάνει πράξη την δέσμευση – ότι θα έδινε το πόθεν έσχες του για το 2022 πριν από τις ευρωεκλογές καθώς επάνω σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση έχτισε να ολόκληρο αφήγημα. .

Σε χθεσινή του ανάρτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε μάλιστα ότι «Ο πανικός αλλά και η πολιτική χυδαιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή 2/6».

Στα επτά ερωτήματα που του έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – που έκανε πως «δεν είχε δει την ανάρτηση» – ήταν μία: Φταίει το πόθεν έσχες του Σ. Κασσελάκη!

Δεν είναι τυχαία η νέα έκρηξη τοξικότητας Μητσοτάκη με τα 42 ακίνητα: θέλει να περάσει η τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές πετώντας την μπάλα στην εξέδρα του «πόθεν έσχες Κασσελάκη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα απαντήσει αύριο κιόλας, Δευτέρα 3/6/24, από τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας, τώρα και όχι την 1η Ιουλίου όπως έχει δικαίωμα από το νόμο, την περιουσιακή του κατάσταση.

«Θα μπορούσα να περίμενα μέχρι την 1η Ιουλίου, που είναι η προθεσμία από το νόμο. Παρ’ όλα αυτά, όλα θα είναι στη διάθεσή σας. Όλα δουλεμένα. Όλα φορολογημένα στις ΗΠΑ, εκεί που έζησα. Κι εκεί, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, δεν μπορείς να είσαι «αδιευκρίνιστος. Όλα στο φως και να κυκλοφορείς ελεύθερα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

Η εξήγηση για τις επιθέσεις σε Κασσελάκη

Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής επισημαίνουν μάλιστα ότι «φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να φτάνουν στο σημείο να επιστρατεύουν ως ύστατο προεκλογικό όπλο την αναφορά στο «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μάλλον έχουν συνειδητοποιήσει πως οι απαντήσεις που δίνουν στα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – για την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την κατάρρευση του ΕΣΥ, τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών – δεν επαρκούν για να «γυρίσουν το κλίμα».

Επιπλέον, οι συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη φορολογία και την ακρίβεια που έχουν απήχηση στον κόσμο, ασκούν ολοφάνερη πίεση στα στελέχη της ΝΔ που καλούνται να τις αντικρούσουν, αλλά δεν έχουν κανένα άλλο επιχείρημα πέραν των δήθεν «δημοσιονομικών περιορισμών».

Απέναντι σε αυτό το σκηνικό, η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να παρουσιάσει σήμερα την περιουσιακή του κατάσταση κατά τον χρόνο ανάληψης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να κλείσει το νέο κεφάλαιο τοξικότητας που επιχειρεί να ανοίξει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και να επιβεβαιώσει τη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για διαφάνεια και καθαρές απαντήσεις παντού και για όλα.

«Εμείς βάλαμε τον σπόρο, τώρα σε χρειαζόμαστε στην κάλπη»

Στην Κουμουνδούρου ωστόσο κορυφώνεται η αγωνία γιατί εάν αυτοί που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη θα φτάσουν στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή. Και αυτό γιατί όσοι κάνουν έρευνες εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το εάν αυτό το ακροατήριο, που στην πλειοψηφία του είναι νέοι άνθρωποι, θα επιλέξουν να πάνε στις κάλπες και όχι για μπάνιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε αυτό το κοινό με τη φράση «εμείς βάλαμε τον σπόρο, τώρα σε χρειαζόμαστε στην κάλπη», και τον Στέφανο Κασσελάκη να μεταδίδει το μήνυμα της αναγέννησης, «την οποία μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο άρθρο στην κομματική εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της ακρίβειας αλλά και στην κατάσταση του Κράτους Δικαίου, καλώντας τον κόσμο να πάει να ψηφίσει φοβούμενος πιθανώς ότι η καλή δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει από την αποχή.

«Όλα πρέπει να τα αλλάξουμε και άμεσα μάλιστα. Γι’ αυτό χρειάζεται οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν στις 9 Ιουνίου και να μην υποκύψουν στην παραίτηση, στην απογοήτευση και στις σειρήνες της αποχής», σημειώνει.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την αγωνία τους πάντως για το τι θα γίνει στις συγκεντρώσεις, που διοργανώνει το κόμμα στο μεγάλες πόλεις.

Απόψε ο Στέφανος Κασσελάκης θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, αύριο Τρίτη θα βρεθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η διακαναλική του συνέντευξη, η οποία, όπως λένε από την Κουμουνδούρου, θα έχει πολλές πρωτοτυπίες.

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, και η προεκλογική περίοδος θα ολοκληρωθεί με την τελευταία ομιλία, την Παρασκευή, δύο μέρες πριν τις εκλογές, στην Πάτρα.

To άρθρο Ο Κασσελάκης μιλά απόψε στη Θεσσαλονίκη – Θα δώσει το πόθεν έσχες του και θα πετάξει το γάντι σε Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button