Πολιτική

Ο Κασσελάκης και οι «απέναντι» στον σημερινό «ημιτελικό» της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Από την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί κατά πόσον ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και όλη η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί την εικόνα που έχει το κόμμα σήμερα.

Δηλαδή αν όλοι μαζί, ο Στέφανος Κασσελάκης και οι «αντι-ηγετικοί» θα αποφασίσουν να προχωρήσουν ενωμένοι, αφήνοντας πίσω πικρίες και καχυποψίες ή εάν θα συνεχίσουν επάνω σε αυτό το μοτίβο το οποίο με μαθηματική σιγουριά θα τους οδηγήσει στην αυτοδιάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο ότι στην Πολιτική Γραμματεία υπάρχουν πολλά στελέχη από τους «87» – από αυτούς που υπέγραψαν το κείμενο με το οποίο ζητούσαν περισσότερο διάλογο μέσα στο κόμμα τους – και καθώς σε αυτό συμμετέχουν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Τσίπρας , – τα στελέχη που είναι πιο επιθετικά απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη – τα όσα θα ειπωθούν σε αυτή την συνεδρίαση θα έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Χθες, πάντως, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με δέκα βουλευτές του κόμματός του – οι οποίοι μάλιστα τον στηρίζουν από την πρώτη στιγμή – ο Στέφανος Κασσελάκης «εισέπραξε» την αγωνία τους για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι περισσότεροι βουλευτές τού επεσήμαναν ότι κακώς άνοιξε θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα και τα «μαύρα χρήματα» γιατί έτσι απαξιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εικόνα που δίνεται προς τα έξω είναι μία εικόνα αυτοδιάλυσης του κόμματος.

Του ζήτησαν να αφήσει πίσω τους μικροεγωισμούς δεδομένου ότι στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύει από τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά από το «μπάχαλο», το οποίο εμφανίζεται να επικρατεί σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον παρακάλεσαν να χαμηλώσει τους τόνους στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου 6 Ιουλίου και να κάνει κινήσεις που θα σηματοδοτήσουν την ενότητα του κόμματος.

Οι ίδιοι άνθρωποι επέμειναν ότι τα σενάρια για την Κεντροαριστερά δεν αφορούν το παρόν και είναι αβέβαιο αν αφορά και το μέλλον. Δεν έκρυψαν μάλιστα την ανησυχία τους για την εικόνα του κόμματος την συγκεκριμένη στιγμή καθώς θεωρούν ότι όλη αυτή η εσωστρέφεια θα στοιχίσει δημοσκοπικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δέχθηκε και κριτική για την υπερπροβολή της προσωπικής και οικονομικής του ζωής στην προεκλογική περίοδο.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος εμφανίστηκε να κατανοεί τα λάθη του, να αγωνιά για την ενότητα του κόμματος και να αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα ξανασχοληθεί με το θέμα Τσίπρα εκτός και αν προκληθεί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση και με την Όλγα Γεροβασίλη σε ένα πολύ καλό και φιλικό κλίμα.

Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι ενώ όλοι οι συνομιλητές του έλεγαν ότι ο Πρόεδρος κατάλαβε την αγωνία που υπάρχει στην ΚΟ και το κόμμα, κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά ότι σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία και το Σάββατο στην ΚΕ, ο Στέφανος Κασσελάκης θα εμφανιστεί ενωτικός, καθώς δεν απέκλειαν να επηρεαστεί από τους «μουτζαχεντίν Κασσελίστας».

Προφανώς η πορεία της συζήτησης θα εξαρτηθεί από το πώς θα το πάει ο Στέφανος Κασσελάκης. Όπως έλεγαν κάποιοι από τους διαφωνούντες, εάν είναι επιθετικός τότε και αυτοί θα απαντήσουν ανάλογα.

Πάντως το ίδιο περιμένει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν υπάρχει επίθεση εναντίον του τότε θα απαντήσει ανάλογα.

Εθνικό ρόλο από την πλευρά των προεδρικών θα έχει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αναμένεται να πάρει επάνω του μία ενδεχόμενη αντιπαράθεση με αυτούς που θα ασκήσουν κριτική στον πρόεδρο.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι από την πλευρά των «87» θα ζητηθούν εξηγήσεις για τα μαύρα χρήματα αλλά και γενικότερα για όσα έχει πει εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό θα γίνει γιατί πολλοί αισθάνονται προσωπικά θιγμένοι, ενώ την ίδια στιγμή θεωρούν ότι απαξιώνεται η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ένα είναι σίγουρο. Ότι κανείς δεν αμφισβητεί τον πρόεδρο και προφανώς κανείς δεν θέτει θέμα αντικατάστασης του.

Ενδιαφέρον, πάντως, θα έχει εάν με βάση τα όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξη του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσει από τους συντρόφους του να υπάρξει η διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος θα ηγηθεί της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός νέου σχήματος της Κεντροαριστεράς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button