Πολιτική

Ο Κασσελάκης έτοιμος να θέσει εκτός ΣΥΡΙΖΑ όσους διαφωνούν μαζί του – Μουδιασμένη η Κουμουνδούρου

Μουδιασμένοι υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει λυμένα τα χέρια του, όπως επιθυμούσε, για να κάνει τις αλλαγές που ήθελε μέσα στο κόμμα.

Από τη μία, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται ικανοποιημένα από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, γιατί το κόμμα τους παραμένει δεύτερο με απόσταση ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είδε να έρχεται το ποσοστό που επιθυμούσε για να έχει ευχέρεια εσωκομματικών κινήσεων.

Η αλήθεια είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν σίγουρο ότι θα έπιαναν ένα ποσοστό γύρω στο 17,5%, όσο δηλαδή είχε πάρει και ο Αλέξης Τσίπρας στις εθνικές εκλογές.

Μόνο που απ’ ό,τι φαίνεται το υπολόγιζαν χωρίς να σκεφτούν ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαφωνούν με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα. Και όπως φαίνεται την είπαν απέχοντας από τις κάλπες.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι προφανώς κάποιοι θέλουν να κρατήσουν ζωντανό το σενάριο της επανόδου του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα λένε ότι «δεν ήθελαν ο πρόεδρος να έχει την άνεση να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα και πράγματα και γι’ αυτό κάποιοι δεν πήγαν να ψηφίσουν το ίδιο τους το κόμμα».

Το επόμενο βήμα του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται σήμερα εγκλωβισμένος, αν και στελέχη που τον γνωρίζουν καλά λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απρόβλεπτος και άρα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα κάνει το επόμενο διάστημα. «Μπορεί να προχωρήσει στις αλλαγές που σχεδίαζε χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες», λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει σχεδιάσει να κάνει ριζικές αλλαγές στο κόμμα, θέτοντας μάλιστα εκτός ΣΥΡΙΖΑ όσους διαφωνούν μαζί του.

Σε δηλώσεις του μάλιστα χθες το βράδυ (σ.σ. 09.06.2024) ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πρέπει όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπερήφανα για τον εαυτό τους. Εκεί που άλλοι με τεράστια χρέη και ύποπτα κονδύλια για διαφημίσεις, συμβούλους. Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει. Αυτό είναι μία επιλογή του ελληνικού λαού. Δεν έχω τύψεις για τίποτα, ο ελληνικός λαός που έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Ξέρω και συνειδητοποιώ τη σημασία της ευθύνης και ακριβώς αυτό θα κάνω. Συνεχίζουμε, εκσυγχρονιζόμαστε, θα χτίσουμε κοιτίδες γνώσης και προσφοράς και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ραντεβού το φθινόπωρο;

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι τώρα μπορεί να αναγκαστεί να κάνει συμβιβασμούς, προκειμένου να μην βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία νέα κρίση.

Πάντως στο καταστατικό συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου θα φανούν οι προθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς όλες τις πλευρές.

Ωστόσο στελέχη του κόμματος λένε μετ’ επιτάσεως ότι κανείς δεν μπορεί να παραβλέπει το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να κρατήσει όρθιο τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία μακρά περίοδο έντασης και εσωστρέφειας στο κόμμα, η οποία τελικά σημαδεύτηκε από την διπλή διάσπαση και το επεισοδιακό συνέδριο.

ΣΥΡΙΖΑ + ΠΑΣΟΚ = ΝΔ για πρώτη φορά

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πάντως ότι για πρώτη φορά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αθροιστικά φτάνουν αυτά του κυβερνώντος κόμματος.

«Η κυβέρνηση έχασε το βασικό της επιχείρημα το οποίο έλεγε ότι τα δύο κόμματα του προοδευτικού χώρου δεν μπορούν να προσεγγίσουν το κυβερνών κόμμα», λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Ακόμα δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την πτώση των ποσοστών της ΝΔ, καθώς – όπως λένε – οι ψηφοφόροι έδειξαν για πρώτη φορά να αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική.

«Το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στην κυβέρνηση είναι ηχηρό και αλλάζει πλέον όλους τους συσχετισμούς», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα συνεχίσουν την σκληρή αντιπολίτευση στο κυβερνών κόμμα.

Παράλληλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν και την μεγάλη ήττα της Νέας Αριστεράς, λέγοντας ότι από σήμερα θα πρέπει να ξεκινήσει μία μεγάλη συζήτηση για τις 11 έδρες που πήραν τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

To άρθρο Ο Κασσελάκης έτοιμος να θέσει εκτός ΣΥΡΙΖΑ όσους διαφωνούν μαζί του – Μουδιασμένη η Κουμουνδούρου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button