Οικονομία

Συστήνεται η πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη

Τα Τίρανα δημιουργούν την πρώτη ειδική οικονομική ζώνη στην Αλβανία με στόχο τη δημιουργία 5.000 – 7.000 νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στην αλβανική πρωτεύουσα.

Επικαλούμενο ως πηγή το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΤΑ), το εν λόγω δελτίο αναφέρει πως ο Δήμος Τιράνων υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Αλβανικό Υπουργείο Οικονομίας, Πολιτισμού και Καινοτομίας για τη δημιουργία της Ζώνης Τεχνολογικής και Οικονομικής Ανάπτυξης (TEDA Tirana) σε στρατηγική θέση μεταξύ των περιοχών Kashar και Vaqarri, στην περιφέρεια των Τιράνων.

Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί τα Τίρανα ως τον πρώτο δήμο στην Αλβανία που δημιουργεί μια ελεύθερη οικονομική ζώνη, λειτουργώντας έτσι ως πρότυπο και για άλλους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Δήμαρχος Τιράνων, κ. Erion Veliaj, τόνισε ότι το έργο αυτό αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου οράματος για την ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών προτύπων στην τοπική αυτοδιοίκηση, δηλώνοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια.

Αυτό σημαίνει ότι όλη η χώρα πρέπει να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα κάθε μέρα, είτε πρόκειται για την πλατεία Skanderbeg και το Νέο Παζάρι στα Τίρανα, είτε εν προκειμένω για την TEDA.

Ο κ. Veliaj ανέφερε ακόμη τη δέσμευση να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις και ο σκεπτικισμός που συχνά συνοδεύουν τα μεγάλα έργα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επαγγελματικής ακεραιότητας και της διαφάνειας. 7 Απρίλιος 2024.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η TEDA Tirana αναμένεται να δημιουργήσει από 5.000 έως 7.000 νέες θέσεις εργασίας, που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button