Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Παρατείνεται η διορία υποβολής έως τις 28 Ιουλίου 2024 – Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ

Και επίσημη, δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, είναι πλέον η παράταση της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους, πέραν του τέλους Ιουνίου του 2024 που προέβλεπαν τα αρχικά πλάνα.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων αναρτήθηκε σε ΦΕΚ, με τους φορολογούμενους πλέον να έχουν στη διάθεση τους χρόνο για να υποβάλλουν τις δηλώσεις για την φορολογία εισοδήματος έως τις 28 Ιουλίου 2024.

Το ΦΕΚ επισημοποιεί μια παράταση που είχε προαναγγείλλει η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, καθώς υπήρξε καθυστέρηση και στην έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του φόρου εισοδήματος.

Με δηλώσεις του, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, είχε προαναγγείλει πως η προθεσμία υποβολής θα λήξει στις 26 Ιουλίου 2024.

Στις 31 Ιουλίου 2024, θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση και η τελευταία από τις 8 προβλεπόμενες δόσεις τον Φεβρουάριο του 2025. Αν κάποιος επιλέξει την εφάπαξ πληρωμή ολόκληρου του ποσού, δικαιούται έκπτωσης 3%.

Ωστόσο, η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως, φέτος, δεν θα δοθεί καμία επιπλέον παράταση.

To άρθρο Φορολογικές δηλώσεις: Παρατείνεται η διορία υποβολής έως τις 28 Ιουλίου 2024 – Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button