Αθλητικά

Πέθανε ο Μιχάιλο Φομένκο, παλιός ποδοσφαιριστής και προπονητής της Εθνικής Ουκρανίας

Θρήνος για το ποδόσφαιρο της Ουκρανίας, καθώς πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Μιχάιλο Φομένκο, πρώην παίκτης της Ντιναμό Κιέβου και προπονητής της εθνικής ομάδας της στο Euro 2016.

Με την Ντιναμό Κιέβου, ο Μιχάιλο Φομένκο αγωνίστηκε για σχεδόν μία 7ετία, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης τρεις φορές και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης του 1975, μαζί με το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ως ποδοσφαιριστής ήταν επίσης μέλος της εθνικής ομάδας των Σοβιετικών που έφθασε μέχρι τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 1972 και στη συνέχεια κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976. 

Ακολούθησε καριέρα προπονητή και ως ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ουκρανίας κατάφερε να οδηγήσει την πατρίδα του στο Euro 2016 στη Γαλλία, ενώ σε συλλογικό επίπεδο, κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα Ουκρανίας τη σεζόν 1992-93, με την Ντιναμό Κιέβου.

«Έλαβα τη θλιβερή είδηση ​του θανάτου του Μιχάιλο  Ιβάνοβιτς Φομένκο με βαθιά θλίψη. Εκ μέρους μου και όλων των ανθρώπων της Ντιναμό, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάιλο Ιβάνοβιτς, σε όλους τους συγγενείς και τους φίλους του. Η μνήμη του θα είναι στις καρδιές όσων τον γνώρισαν, τον εκτίμησαν και τον αγάπησαν, η όμορφη ανάμνηση του Μιχάιλο Φομένκο θα μείνει μαζί μας για πάντα», ανέφερε ο πρόεδρος του ουκρανικού συλλόγου Ιγκόρ Σούρκις.

To άρθρο Πέθανε ο Μιχάιλο Φομένκο, παλιός ποδοσφαιριστής και προπονητής της Εθνικής Ουκρανίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button