Πολιτική

Οι καταθέσεις, τα ακριβά αυτοκίνητα, τα δάνεια και το καφέ στις Σπέτσες με κριτική από τον ίδιο

Τα περιουσιακά του στοιχεία ως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά δήλωση Πόθεν Έσχες είναι ο πίνακας που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσιότητα.

Αντί για δήλωση Πόθεν Έσχες, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφάνισε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη έναν πίνακα μίας σελίδας.

Σε αυτόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει τα εισοδήματά του, τα ακίνητά του, τα δάνειά του και τα επενδυτικά προϊόντα που κατέχει ο ίδιος με εκείνα του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ, κάτι που διογκώνει τη σύγχυση σχετικά με το πώς απέκτησε την περιουσία του.

Μάλιστα, ο μονοσέλιδος αυτός πίνακας δεν συνοδεύεται από παραστατικά, ούτε από τη φορολογική δήλωση που προφανώς είχε καταθέσει στις φορολογικές Αρχές των ΗΠΑ και η οποία υποχρεωτικά συνοδεύει τη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Επιπλέον, από τα δηλωμένα στοιχεία περιουσιακής κατάστασης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, δεν περιελήφθη η νεοαποκτηθείσα μεζονέτα, αξίας 1,7 εκατ. ευρώ.

Στα στοιχεία που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να έχει συμμετοχή σε τρεις εταιρείες η οποία αντιστοιχεί σε 670.900 ευρώ, ενώ αναφέρεται ότι διαθέτει εισοδήματα 2,067 εκατομμυρίων δολαρίων, καταθέσεις 20.100 ευρώ, δάνεια ύψους 1,69 εκατ. ευρώ, ενώ σε επενδυτικά προϊόντα έχει τοποθετημένα 2,8 εκατ. ευρώ.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώνει ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα καφέ στις Σπέτσες. Το καφέ με χυμούς στο οποίο δηλώνει εταίρος.

Δηλώνει, επίσης, τη συμμετοχή του, μέσω της Osios, στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν από την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

Από τη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος κ. Κασσελάκης ανέφερε πως σε ό,τι αφορά «την εταιρεία της αλλοδαπής» – δηλαδή την Osios LLC, η οποία έχει έδρα την αμερικανική πολιτεία του Ντέλαγουερ και υπάγεται στο προνομιακό φορολογικό καθεστώς της – ολοκληρώθηκε η μεταβίβασή της στις αρχές του 2024.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι με βάση τον νόμο, που είχε ψηφίσει το 2016 η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγός κόμματος δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε εταιρεία του εξωτερικού.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Σεπτέμβριο του 2023 και παραιτήθηκε – όπως ο ίδιος παραδέχθηκε – από την OSIOS «στις αρχές του 2024», καθώς δεν γνώριζε τον σχετικό νόμο.

«Μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, όταν έμαθα ότι δεν επιτρέπει να έχω αλλοδαπή εταιρεία ο νόμος», είπε στην ομιλία του.

Τα ακίνητα και το καφέ στις Σπέτσες

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τρία ακίνητα, τα οποία δήλωσε: 

Ένα στις ΗΠΑ εμβαδού 358,14τμ σε οικόπεδο 54.956,31 τμ. το οποίο αγόρασε το 2022 έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σπίτι στις Σπέτσες, μια διώροφη κατοικία 287,8 τ.μ σε οικόπεδο 467 τ.μ. με αντικειμενική αξία 313.414 ευρώ, το οποίο είναι γονική παροχή από το 1990.

Ένα στην Αθήνα, εμβαδού 105,75 τ.μ. που αγόρασε το 2008 έναντι 100.033 ευρώ.

Εκτός από τα εντυπωσιακά σπίτια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει ένα καφέ στις Σπέτσες με την επωνυμία Pura Vita.

Πρόκειται για ένα μαγαζί με υγιεινές επιλογές σε σνακ, το οποίο ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης και η οικογένειά του αποθεώνουν στην Google.

Συγκεκριμένα, στις αξιολογήσεις, φαίνονται λογαριασμοί με τα ονόματα Stefanos Kasselakis, Stilianos Kasselakis και Susan Kasselakis να εγκωμιάζουν το Pura Vita:

«Επιτέλους υγιεινές επιλογές στις Σπέτσες», «το καλύτερο νέο μαγαζί στις Σπέτσες» και «απίθανα smoothies και ροφήματα».

Σημειώνεται πως ο Στέλιος είναι ο αδερφός του Στέφανου Κασσελάκη και η Σούζαν είναι η νύφη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button