Οικονομία

Οικονομικό κλίμα: «Σκαρφάλωσε» στις 111 μονάδες τον Μάιο με «όπλα» τις υπηρεσίες και το λιανεμπόριο

Ανοδικά κινήθηκε τον Μάιο το οικονομικό κλίμα της Ελλάδα μας τον Μάιο, με ώθηση από τις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο.

Το οικονομικό κλίμα της Ελλάδας, μάλιστα, υπεραπέδωσε του αντίστοιχου σε ΕΕ και Ευρωζώνη, καθώς έμεινε κάτω από τις 100 μονάδες, καταγράφοντας μικρή άνοδο ακολουθώντας την «κατρακύλα» του Απριλίου.

Οι κύριοι προωθητικοί παράγοντες για το κλίμα στην Ελλάδα ήταν οι υπηρεσίες που αυξήθηκαν στις 52,5 μονάδες από 46,6 τον προηγούμενο μήνα ανεβαίνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών, αλλά και το λιανικό εμπόριο το οποίο ανήλθε στις 17,9 μονάδες από 0,6 μονάδες τον Απρίλιο.

Οι προσδοκίες στη βιομηχανία αυξήθηκαν στις 3,6 μονάδες από 2 προηγουμένως, ενώ και στις κατασκευές κινήθηκαν ανοδικά από τις 2 στις 5,9 μονάδες.

Ο μόνος τομέας στον οποίο υπήρξε περαιτέρω επιδείνωση είναι ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς από τις -41,7 μονάδες υποχώρησε στο -43,8 μονάδες.

To άρθρο Οικονομικό κλίμα: «Σκαρφάλωσε» στις 111 μονάδες τον Μάιο με «όπλα» τις υπηρεσίες και το λιανεμπόριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button