lifestyle

Νίκος Πολυδερόπουλος: Γονατίζουμε οι άνθρωποι μπροστά στον θάνατo, τουλάχιστον εγώ γονατίζω

“Κλονίζεται η λογική σου, ακόμη και η πίστη σου” ομολογεί ο Νίκος Πολυδερόπουλος.

Στον απρόσμενο χαμό του αγαπημένου του αδελφού και την δύσκολη δική του διαχείριση στην απώλεια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πολυδερόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε αυτή την εβδομάδα  στο περιοδικό Hello και την δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα.

Έχεις καταφέρει να διαχειριστείς την απώλεια του αδελφού σου;

Δεν είναι πράγματα που μπορείς να τα διαχειριστείς αυτά. Μπορείς να συνυπάρχεις μαζί τους, από ένα σημείο κι έπειτα. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω… Όταν μου έρχεται στο μυαλό η σκέψη, η εικόνα, λέω: “Όχι, δεν γίνεται, απλά κάπου είναι”. Μετά έρχεται ένα: “Ωχ…”. Δεν έχω λέξεις, δεν με χωράνε οι λέξεις.

Γονατίζουμε οι άνθρωποι μπροστά στον θάνατο. Τουλάχιστον εγώ γονατίζω, ακόμη κι αν δεν πρόκειται για κάποιο κοντινό μου πρόσωπο. Κι αν ο άνθρωπος έχει φτάσει σε μια μεγάλη ηλικία, υπάρχει μια λογική που βασίζεται στον κύκλο της ζωής και μπορεί ενδεχομένως να απαλύνει κάπως τον πόνο. Στην περίπτωση ενός νέου ανθρώπου όμως, όταν χαλάει η σειρά, δεν υπάρχει κάτι να κρατηθείς. Κλονίζεται η λογική σου, ακόμη και η πίστη σου στο αν υπάρχει κάτι ανώτερο από εμάς. Κι αν υπάρχει, πόσο δίκαιο είναι.

Είχες τη δύναμη να σταθείς στους γονείς και τα αδέλφια σου; Γιατί απ’ ότι κατάλαβα, ως το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας νιώθεις μια ευθύνη…

Ναι, και θεωρώ πως το να σταθώ στην οικογένεια μου μού έδωσε τη δύναμη να διαχειριστώ τα δικά μου συναισθήματα. Το να στηρίξω την οικογένεια μου μού έδωσε τη δυνατότητα να στηρίξω τον εαυτό μου, να μην τσακίσω, να μην αφήσω να με κουκουλώσει η θλίψη και να γίνω δυσλειτουργικός.

To άρθρο Νίκος Πολυδερόπουλος: Γονατίζουμε οι άνθρωποι μπροστά στον θάνατo, τουλάχιστον εγώ γονατίζω δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button