Πολιτική

Νέα πυρά ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – «Άλλαξαν τον νόμο για να μπορούν όσοι το επιθυμούν να κρύψουν το «μαύρο χρήμα»

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σε σκληρή αντεπίθεση σε ότι αφορά το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού ενώ αναδεικνύει το γεγονός ότι η κυβέρνηση άλλαξε τον νόμο δίνοντας την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να κρύψουν το «μαύρο χρήμα».

«Η κυβέρνηση μέσα στο 2023 άλλαξε τον νόμο για το πόθεν έσχες και απάλειψε την υποχρέωση που είχαν όλοι όσοι καταθέτουν πόθεν έσχες να αναγράφουν και τα μετρητά τα οποία δεν είναι κατατεθειμένα στις τράπεζες, ενώ βάση του νόμου του 2003 έπρεπε να δηλωθούν όλα τα ποσά πάνω από 30.000 ευρώ», τόνισε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας ψηλά στην πολιτική του ατζέντα το ζήτημα που κυριαρχεί λίγα 24ωρα πριν τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου να μάθει από την κυβέρνηση «αν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις του 2022 και του 2023 τα 2 ακίνητα στο Ζαγόρι και την πηγή προέλευσης των χρημάτων αγοράς τους, καθώς δεν είναι δηλωμένα στο τελευταίο «πόθεν έσχες» του Πρωθυπουργού, δεδομένου ότι αγοράστηκαν στις 30 Δεκεμβρίου του 2022 (ηµέρα Παρασκευή) και μεταγράφηκαν στο υποθηκοφυλακείο το 2023».

Σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε χθες έγγραφα που αποδεικνύουν τις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη προκειμένου να θολώσει το τοπίο για τα πραγματικά μεγέθη της περιουσιακής του κατάστασης, έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ , κάνοντας μάλιστα λόγο για «τον διάβολο που κρύβεται στις λεπτομέρειες». Από τα έγγραφα προκύπτουν αγορές ακινήτων που δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, αλλά και νομοθετικές «αλχημείες» που καλύπτουν νομικά την απόκρυψη μετρητών τα οποία διατηρούνται εκτός τραπεζών.

«Γι αυτό δεν ανοίγουν την πλατφόρμα και δεν υποβάλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους; Έχουν αγορές με «αδιευκρίνιστα», που δεν θέλουν να εντοπιστούν»; διερωτάται στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για «μαύρο χρήμα».

Χθες πάντως υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Αριστερά με αφορμή την αναφορά του Θανάση Οικονόμου, για δήθεν «συναλλαγή» από στελέχη της Κουμουνδούρου της περιόδου του Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια του ελέγχου του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Θανάσης Οικονόμου σε τηλεοπτική εκπομπή του Action 24 άφησε αιχμές κατά των τότε μελών της Επιτροπής της Βουλής ,δηλαδή κατά της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου λέγοντας ότι υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους για να προσθέσει στη συνέχεια πως υπήρξαν κάποιες «συναλλαγές», υπονοώντας ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου για λόγους προσωπικού ενδιαφέροντος χειρίστηκε πλημμελώς την υπόθεση με το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε υπονοούμενο και εναντίον του πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Νίκου Βούτση, καθώς σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι ήταν σε γνώση του όλα αυτά, απάντησε «δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να υποκαταστήσω εγώ, αλλά όταν υπάρχουν γεγονότα ευλόγως θέτω και ερωτήματα, ερωτήματα θέτω».

Η Βούλα Κεχαγιά πάντως ,έσπευσε να αδειάσει το στέλεχος τον Βασίλη Οικονόμου λέγοντας «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».

Ο πρώτος που απάντησε ήταν ο Γιώργος Βαρεμένος ο οποίος έκανε λόγο για «αθλιότητες» προσθέτοντας ότι ο κ. Οικονόμου «θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει» . Ο Γιώργος Τσίπρας από την πλευρά του χαρακτήρισε «αχρείαστη» την παρέμβαση του συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη κάνοντας λόγο για «γενικότητες και εικασίες που δεν προσφέρουν κάτι.

Η Νέα Αριστερά αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για «τακτικές Τραμπ» εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη με «εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου»

«Προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία και προσβάλουν με χυδαία ψέματα την αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών με διαδρομή στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, ανεξαρτήτως των σημερινών επιλογών τους» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του το κόμμα του Αλέξη Χαρίτση.

Ο Νίκος Φίλης από την πλευρά του τόνισε ότι “το μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα αφορά τον κ. Κασσελάκη, που ακόμη δεν έχει ζητήσει την παραίτηση του στενού του συνεργάτη ή την παραπομπή του με το ερώτημα της διαγραφής στα αρμόδια κομματικά όργανα, επιβεβαιώνοντας, έτσι, ότι ο ίδιος είναι ο υποκινητής και ο υποβολέας αυτής της βρωμερής επίθεσης, που στρέφεται, βέβαια, και εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

To άρθρο Νέα πυρά ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – «Άλλαξαν τον νόμο για να μπορούν όσοι το επιθυμούν να κρύψουν το «μαύρο χρήμα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button