Πολιτική

«Μύλος» το ΠΑΣΟΚ: Δεν ξεκαθάρισε το τοπίο με Ανδρουλάκη – Τι λένε εσωκομματικοί του αντίπαλοι

Η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη το απόγευμα της Δευτέρας (17/6/24) όχι μόνο δεν έλυσε απορίες και προβληματισμούς στο ΠΑΣΟΚ αλλά όπως φαίνεται όξυνε περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Αν και ερωτήθηκε πολλές φορές για το τι σκοπεύει να κάνει και αν θα προχωρήσει σύντομα το ΠΑΣΟΚ σε εσωκομματικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ξεκαθάρισε το «τοπίο».

Δήλωσε έτοιμος να αξιολογηθεί αλλά ταυτόχρονα έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, απειλώντας με διαγραφές:

«Δε θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα, ούτε τυχοδιωκτισμού. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στις θεσμικές μας λειτουργίες. Δεν είμαστε ζούγκλα. Δε θα επιστρέψουμε στις εποχές του δηλητηρίου στα σωθικά του ΠΑΣΟΚ. Θα τα πω όλα στην κεντρική επιτροπή… Κάποια στιγμή θα γίνουν (εσωκομματικές) εκλογές».

«Όποιος βγει με τοξικό λόγο θα μείνει εκτός του ΠΑΣΟΚ. Θα πάρουμε αποφάσεις στην κεντρική επιτροπή. Όποιος συνεχίσει την επόμενη μέρα, θα μείνει εκτός» τόνισε προειδοποιώντας με διαγραφές διαγραφές.

Εσωκομματικοί αντίπαλοι: «Οι απειλές αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του»

Η αντίδραση από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν άργησε να έρθει, με εκείνους να τονίζουν ότι «την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νικος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του.

Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι.

Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής».

Οι ίδιοι τονίζουν ότι ενώ ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε έτοιμος να αξιολογηθεί ανά πάσα στιγμή, δεν έσωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες. Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα».

Και ενώ ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι πήραν τους προβολείς της δημοσιότητας και τους έστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ, οι κομματικοί του αντίπαλοι απαντούν ότι «η ΝΔ θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 εως 14%. Εξάλλου όλοι οι φιλικά μέσα της ΝΔ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζονται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ»…

Ο «tiktoker» Κασσελάκης και η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης όμως, ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκάλεσε και την άμεση αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, τον οποίο «φωτογράφισε» λέγοντας σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ότι «εγώ κάνω προγραμματική αντιπολίτευση, δεν είμαι TikToker».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, του απάντησε μέσω της δικής του συνέντευξης:

«Με είπε και tiktoker… Με το Lifestyle κομμάτι που έχει απωθήσει πολύ κόσμο, καταφέραμε να περάσουμε μηνύματα ενάντια στην προπαγάνδα Μητσοτάκη και για αυτό είμαι υπερήφανος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε για το ενδεχόμενο κοινού ψηφοδελτίου με το ΠΑΣΟΚ:

«Αν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι αυτό το νέο σχήμα, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση…» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ένα από τα ζητήματα του ΠΑΣΟΚ, που έχει ένα ιστορικό μπραντ, είναι ότι έχει μια σύγχυση για το τι πιστεύει. Το είδατε στην ισότητα στο γάμο»…

 

To άρθρο «Μύλος» το ΠΑΣΟΚ: Δεν ξεκαθάρισε το τοπίο με Ανδρουλάκη – Τι λένε εσωκομματικοί του αντίπαλοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button