lifestyle

Μου είπαν «στη θέση σας δεν θα το άφηνα»

Για τη στιγμή που έμαθε ότι έχει καρκίνο αλλά και για το πως το αντιμετώπισε, μίλησε σήμερα (16.05.2023) στο Πρωινό ο Γιώργος Καραμίχος. Η περιγραφή του συγκλονίζει, αφού, όπως είπε, αν είχε φύγει για ΗΠΑ όπως προγραμμάτιζε, ίσως όταν επέστρεφε ο καρκίνος να είχε κάνει μεταστάσεις!

Ήταν μόλις πριν από μερικές μέρες όταν ο Γιώργος Καραμίχος αποκάλυψε δημόσια τη μάχη του με τον καρκίνο, τον οποίο εντόπισε τυχαία όταν πήγε να κάνει εξετάσεις αφού πέρασε Covid!

«Η επέμβαση έγινε στις 24 Μαρτίου. Πήγα με την κόρη μου να εξεταστούμε μετά τον Covid, κανένα σύμπτωμα, την επόμενη μέρα πετούσα για Αμερική. Βγήκαν οι πρώτες εξετάσεις και περιμέναμε, μπήκα να ρωτήσω και μου λένε να περιμένω γιατί έρχεται ο διευθυντής.

Μου λέει ότι “βρήκαμε έναν όζο στον άνω λοβό του αριστερού πνεύμονα” και λέει “δεν μας αρέσει γιατί δεν υπήρχε εκεί πριν από ενάμιση χρόνο που είχατε κάνει πάλι ακτινογραφία και θέλουμε να κάνετε μια αξονική”», περιέγραψε ο Γιώργος Καραμίχος.

«Αυτό ήταν στις 13 Μαρτίου και είπα ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων να κλείσουμε ραντεβού για τις 7 Απριλίου. Κατεβάζει ο γιατρός τη μάσκα και μου λέει “έχουμε ζητήσει και σας περιμένουν κάτω τώρα, δεν θέλω να σας τρομάξω”. Έπρεπε να κάνουμε εισαγωγή την ίδια μέρα. Λέω “πρέπει να φύγω” και μου λένε “δική σας είναι η ζωή αλλά στη θέση σας δεν θα το άφηνα”. Θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ γρήγορα.

Μου αφαίρεσαν όλο τον άνω λοβό κι επειδή βρέθηκε στην ταχεία βιοψία κακοήθεια, αφαίρεσαν προληπτικά κατευθείαν και τους λεμφαδένες. Έμεινα δύο μέρες στην Εντατική, ξύπνιος, διάβαζα, έβλεπα όνειρα, έγραφα…».

Και αφού έκανε την επέμβαση, ο Γιώργος Καραμίχος περιέγραψε τις εβδομάδες που περίμενε να μάθει την εξέλιξη, αν θα χρειαζόταν χημειοθεραπείες και τι είχε δείξει η βιοψία.

«Μετά από τρεις εβδομάδες βγήκε η βιοψία και έδειξε ότι οι λεμφαδένες είναι καθαροί και ο φλοιός του πνεύμονα ήταν καθαρός. Αυτά είναι τα βασικά γιατί από εκεί θα μπορούσε να πάει παντού.

 

Αλλά είναι τρεις εβδομάδες που λες: “Έχει πάει κάπου αλλού; Θα ζήσω;”. Μετά βγήκε ότι ήταν καθαρή, αλλά κάποια λεμφικά έμβολα είχαν φύγει από εκεί, ήταν πολύ κοντά στους λεμφαδένες, το οποίο σημαίνει ότι αν είχα φύγει για Αμερική και ερχόμουν μετά από τρεις εβδομάδες μπορεί να ήταν παντού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button