Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Ρέτσος κορυφαίος του Ολυμπιακού – Μπάσκετ με τον Ανδρουλάκη, έρημο νησί με Κουτσούμπα και μπουζούκια με Κασσελάκη

Εννέα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και λίγο πριν ξεκινήσει την περιοδεία του στη Δυτική Ελλάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε άλλη μια συνέντευξη αυτή τη φορά στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το πολιτικό του μέλλον, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τον Ολυμπιακό, αλλά και με ποιους πολιτικούς αρχηγούς θα έκανε πράγματα εκτός πολιτικής. 

«Εκφράζω τη μεγάλη μου χαρά ως Ολυμπιακός για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μου, ως Έλληνας γιατί είναι σημαντικό ότι αυτή η ομάδα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης μετά την επιτυχία της εθνικής το 2044 και ως πρωθυπουργός γιατί διοργανώσαμε μια άρτια γιορτή του ποδοσφαίρου χωρίς κανένα παρατράγουδο», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Βάλαμε τις βάσεις και στα playoff για να κάνουμε το πρωτάθλημα ευρωπαϊκό. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και το ευρωπαϊκό μας πρόσωπο το δείξαμε χθες», είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι «η διοργάνωση των Γερμανών ήταν υποδεέστερη».

Που είδε το παιχνίδι

«Ήμουν στο σπίτι με φίλους και είχα κανένα δυο Παναθηναϊκούς και εγώ είχα κάνει την πρόβλεψή μου γιατί μου θύμιζε 2004 το μομέντουμ. Όταν έχεις έναν σκόρερ σαν τον Ελ Καμπί τον κρατάς στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει και μια ομάδα νέων που έφτασε στην κορυφής της Ευρώπης που σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται εκεί», είπε και πρόσθεσε: «Ξεχωρίζω τον Ρέτσο γιατί έκανε ένα φοβερό ματς και έπαιζε με διάσειση αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον αυτόν θα ξεχωρίσω».  

Για τον ΦΠΑ στον καφέ

Προφανώς θα λάβουμε υπόψιν μας ότι η πρώτη ύλη του καφέ έχει αυξηθεί. Ο καφές ως ένα διεθνώς εμπορεύσιμο προϊόν έχει αυξηθεί και θα το λάβουμε υπόψιν και θα κάνουμε τα δέοντα για το ζήτημα του ΦΠΑ. Θέλω να θυμηθείτε ότι μειώσαμε τον ΦΠΑ στον καφέ αλλά δεν είδαμε καμία μείωση στις τιμές αλλά είναι δεδομένο ότι αν αυξηθεί ο ΦΠΑ θα αυξηθεί και ο καφές.

Δεν πάω πουθενά είμαι εκλεγμένος πρωθυπουργός

Για το αν θα πάει στην Ευρώπη ή στην Προεδρία της Δημοκρατίας: Συμπάσχω με το ενδιαφέρον να απαλλαγούν «φίλοι» από εμένα με μια κλωτσιά προς τα έξω ή προς τα πάνω. Δεν πάω πουθενά είμαι εκλεγμένος πρωθυπουργός για μια 4ετια.

Για επιστολική ψήφο: Από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες η επέκταση της επιστολικής και στις εθνικές εκλογές.

Δεν σκέφτομαι αλλαγή εκλογικού νόμου.

Η επιλογή μας είναι η Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δεν υπάρχει plan B

Ερωτηθείς ποιον από τους πολιτικούς αρχηγούς θα επέλεγε για να παίξει ποδόσφαιρο, να αποκλειστεί σε ένα έρημο νησί και με ποιον θα πήγαινε στα μπουζούκια είπε: «Θα έπαιζα μπάσκετ με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ως προς το έρημο νησί νομίζω ότι θα επέλεγα τον κ. Κουτσούμπα για να τον ρωτήσω τι κάνει σήμερα κάποιον άνθρωπο να είναι κομμουνιστής και δια της εις άτοπον απαγωγής θα πήγαινα με τον κ. Κασσελάκη στα μπουζούκια όχι για να διαπιστώσουμε ποιος είναι πιο λαϊκός αλλά αυτή την επιλογή μου αφήσατε. Δεν πηγαίνω συχνά σε κέντρα και για να σας πω την αλήθεια αγνοοούσα ότι υπήρχαν σουίτες».

Ακούστε την συνέντευξη 

To άρθρο Μητσοτάκης: Ο Ρέτσος κορυφαίος του Ολυμπιακού – Μπάσκετ με τον Ανδρουλάκη, έρημο νησί με Κουτσούμπα και μπουζούκια με Κασσελάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button