Οικονομία

Πάνω από 75.000 συνταξιούχοι δηλώνουν παράλληλα απασχολούμενοι 

Σημαντική αύξηση στον αριθμό των συνταξιούχων που δηλώνουν ταυτόχρονα και εργαζόμενοι καταγράφεται μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Πάνο Τσακλόγου.

Ο Πάνος Τσακλόγλου, εξήγησε πως μετά την τελευταία νομοθετική αλλαγή, με βάση την οποία η σύνταξη των εργαζομένων συνταξιούχων καταβάλλεται χωρίς περικοπή και γίνεται παρακράτηση 10% πάνω στο εισόδημα από απασχόληση, από τις 36.000 εργαζόμενους συνταξιούχους που υπήρχαν πριν, πλέον στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί σχεδόν 75.000 συνταξιούχοι.

Και αυτό διότι, όπως τονίζει ο Υφυπουργός Εργασίας, άλλαξε το παλαιό καθεστώς όπου αν κάποιος συνταξιούχος ήθελε να εργαστεί, ουσιαστικά έχανε το 30% της σύνταξής του (60% με το νόμο Κατρούγκαλου). Πλέον, το νέο νομοθετικό μέτρο βοηθά τους συνταξιούχους να βελτιώσουν το εισόδημα τους αλλά και τη μελλοντική τους σύνταξη.

Επιπλέον, ο κ. Τσακλόγλου επεσήμανε πως παρότι είμαστε μια χώρα στην οποία ακόμα η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα, αν και έχει μειωθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια στενότητα στην αγορά εργασίας ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που λαμβάνουν σύνταξη θα ήθελαν να εργαστούν.

To άρθρο Πάνω από 75.000 συνταξιούχοι δηλώνουν παράλληλα απασχολούμενοι  δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button