Υγεία

Με χαμόγελα, χιούμορ και «ομαδική χειραψία» η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας

Με χαμόγελα και ζεστό κλίμα έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (26.05.2023)  η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Υγείας στη οδό Αριστοτέλους.

Τόσο η απερχόμενη πολιτική ηγεσία, Θάνος Πλεύρης, Μίνα Γκάγκα και Ζωή Ράπτη, όσο και η νέα υπηρεσιακή υπουργός Υγείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, ήταν παλιοί γνώριμοι, καθώς είχαν συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Αναστασία Κοτανίδου, ήταν επικεφαλής του σχεδιασμού για τη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ.

Με αρκετό χιούμορ, σχολιάσε η ίδια τη βραχύβια θητεία της στο υπουργείο Υγείας, η οποία θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου, οπότε θα διενεργηθούν οι επόμενες εκλογές.

«Η καλή τύχη που μου ευχήθηκε ο κύριος Πλεύρης μάλλον θα μου χρειαστεί. Ένας μήνας είναι, όπως και να’ ναι θα περάσει… (γέλια)», ανέφερε η νέα υπουργός και πρόσθεσε:

«Πιστεύω πως δεν θα έχουμε κάτι έκτακτο. Αν συμβεί κάτι θα τους ξανακαλέσουμε εδώ όλους για να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημα», σημείωσε και οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε γέλια.

Από την πλευρά του, στην αρχική του ομιλία ο απερχόμενος Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαρακτήρισε «πολύ σημαντικούς» τους τελευταίους 21 μήνες στο υπουργείο Υγείας και μια «άκρως παραγωγική διαδικασία». 

Μιλώντας για την διάδοχό του στον υπουργικό θώκο της Αριστοτέλους, είπε ότι την Αναστασία Κοτανίδου την αντιμετωπίζει ως «συνεργάτιδα» γιατί τον βοήθησε πολύ σημαντικά στην πανδημία.

«Δεν υπάρχει υπηρεσιακός χρόνος για το υπουργείο Υγείας. Δεν υπάρχει κενό διάστημα, ο υπουργός διαχειρίζεται καθημερινά κρίσεις», σημείωσε, ενώ στη συνέχεια έκανε λεπτομερή αναφορά του έργου του στο Υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 21 μηνών.

Τέλος, ευχαρίστησε τους διοικητές, υποδιοικητές, τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, τους νοσηλευτές και γιατρούς στο ΕΣΥ, αλλά και τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Υγείας. «Προσπάθησα να τους αντιμετωπίσω με τον μεγαλύτερο σεβασμό… Στα πολύ δύσκολα ωράρια είμασταν δίπλα – δίπλα. Συγνώμη αν αδίκησα κάποιον…», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Μίνα Γκάγκα – Ζωή Ράπτη: Απολογισμός έργου

Παίρνοντας τον λόγο η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφέρθηκε στο έργο που έγινε κατά τη θητεία της στο Υπουργείο Υγείας και ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας και τις Διευθύνσεις Υγείας, που βοήθησαν να διεκπεραιωθεί αυτό το «τεράστιο», όπως το χαρακτήρισε έργο.

«Αναλάβαμε με τον Θάνο Πλεύρη, τον Σεπτέμβριο του ’21 νομίζοντας ότι η πανδημία είναι πίσω μας. Παρ’ όλα αυτά, στη συνέχεια, όπως ξέρετε, αντιμετωπίσαμε το μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας που είχε συμβεί μέχρι εκείνη την ώρα», ανέφερε η Μίνα Γκάγκα και πρόσθεσε:

«Πήγαμε παντού και μιλήσαμε με όλους τους φορείς. Κάναμε πολύ μεταρρυθμιστικό έργο και για την πρωτοβάθμια, την δευτεροβάθμια. Βρεθήκαμε με συλλόγους, συνδικαλιστικά σωματεία, ασθενείς και πολίτες».

Αναφερόμενη στη νέα υπηρεσιακή υπουργό Υγείας, κα. Αναστασία Κοτανίδου, η Μίνα Γκάγκα, σημείωσε πως εκτός από γιατροί και οι δύο στο ίδιο αντικείμενο, είναι και οικογενειακές φίλες.

«Η νέα υπουργός, είναι 30 χρόνια γιατρός και είμαστε πολλά χρόνια στο σύστημα Υγείας. Γνωρίζει πολύ καλά και η ίδια, εκτός από την ιατρική και τη διοικητική δουλειά», τόνισε και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της.

H υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, παίρνοντας τον λόγο, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή που της έκανε να της αναθέσει το χαρτοφυλάκιο της Ψυχικής Υγείας.

Μίλησε για τις δομές που αναπτύχθηκαν επισημαίνοντας ότι απορροφήθηκε το σύνολο των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης που προοριζόταν για τον ευαίσθητο αυτό τομέα. Τέλος, ευχήθηκε και η ίδια από την πλευρά της συγχαρητήρια στη νέα Υπουργό και καλή δύναμη στο έστω και βραχύβιο έργο της.

Της Γιάννας Σουλάκη/ Πηγή Iatropedia.gr

To άρθρο Με χαμόγελα, χιούμορ και «ομαδική χειραψία» η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button