Πολιτική

Με μετωπική για το πόθεν έσχες Κασσελάκη πέφτει η προεκλογική αυλαία – «6 αντιφάσεις και ανακρίβειες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Πέφτει σε 4 ημέρες η «αυλαία» της περιόδου προ των Ευρωεκλογών με το θέμα του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη να κυριαρχεί στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός ότι στο Μαξίμου και στην Πειραιώς εστιάζουν στο διακύβευμα της κάλπης των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και στη θετική ατζέντα της κυβέρνησης, και όχι στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, στο συγκεκριμένο θέμα του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη δεν ακολουθείται η ίδια τακτική.

«Είναι ένα θέμα ηθικής τάξης», δηλώνουν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, σημειώνοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, με τη στρατηγική που ακολούθησε, έκανε το θέμα της περιουσίας του, ζήτημα συζήτησης την τελευταία προεκλογική εβδομάδα των Ευρωεκλογών.

«Αντί να συζητάμε για την Ευρώπη, πέτυχε (ο κ. Κασσελάκης) να μη μιλάμε για τα μείζονα θέματα, τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, αλλά για το Πόθεν Έσχες του και… ”παραμύθια”», δηλώνει στο newsit.gr στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης.

Στην κυβέρνηση και στην Πειραιώς εστιάζουν σε έξι σημεία σε σχέση με όσα έχει πει μέχρι στιγμής ο Στέφανος Κασσελάκης και παίρνουν θέση «μάχης» στα «χαρακώματα»…

«Ανοιχτή η πλατφόρμα για τον κ. Κασσελάκη»

A). Αποδομούν το επιχείρημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι περιμένει, όπως δήλωσε στον Ant1, να ανοίξει η πλατφόρμα για να υποβάλει… κανονικό πόθεν έσχες.

«Mπορεί κάλλιστα να υποβάλει αρχική δήλωση πόθεν έσχες και μέσω της υπάρχουσας εφαρμογής που λειτουργεί κανονικά. Κανείς δεν τον εμποδίζει! Ψεύδεται χυδαία και ασύστολα όταν χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για μη υποβολή πόθεν έσχες το ότι δε λειτουργεί ακόμη η νέα πλατφόρμα», ήταν η άμεση αντίδραση της Πειραιώς, η οποία στην ανακοίνωση της επισύναψε το link της αρμόδιας αρχής που αναφέρει ότι «όλες οι αρχικές δηλώσεις του έτους 2023 που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, θα θεωρούνται ισχυρές».

«’Όφειλε να υποβάλει αρχική δήλωση σε 90 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του, από την πρώτη ημέρα θα μπορούσε να την έχει υποβάλει ηλεκτρονικά και παραμένει ανοικτή για να την υποβάλει ακόμη και σήμερα», διευκρίνισε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης (ΕΡΤ).

«Ψέματα και κοροϊδία»

B). Του καταλογίζουν «συνεχή ψέματα» και…«παραμύθια»

Αναδεικνύουν ότι ενώ τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη έλεγε ότι περιμένει τα έγγραφα από το IRS (την φορολογική αρχή των Η.Π.Α.), χθες, στη συνέντευξη του δήλωσε πως έχει έτοιμα όλα τα έγγραφα για να υποβάλει το πόθεν έσχες.

«Δεν ξέρουμε πόσα ψέματα και πόση κοροϊδία χωράνε σε μία συνέντευξη του κ. Κασσελάκη. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε συνέντευξη σπάει τα ρεκόρ της προηγούμενης, αν καταφέρει να την ολοκληρώσει…», ήταν το σχόλιο της Ν.Δ.

«Παραβίαση του νόμου – Θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη»

Γ). Αναδεικνύουν ότι παραβίασε το νόμο, τον οποίο μάλιστα θέσπισε το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απαγορεύοντας συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε εταιρείες στο εξωτερικό.

«Έπρεπε να έχει αποχωρήσει από οποιαδήποτε αλλοδαπή εταιρεία ως αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και – κατά δήλωση του πλέον – μέχρι 31/12/23, τουλάχιστον, παρέμενε σε αλλοδαπή εταιρεία…», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημειώνοντας με νόημα ότι…. «αυτό είναι ένα ζήτημα που, προφανώς, θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη».

«Το excel δεν συνιστά Πόθεν Έσχες»

Δ). Καταγγέλλουν ότι το μονοσέλιδο excel με την περιουσιακή του κατάσταση, που παρουσίασε ο Στ. Κασσελάκης, δεν συνιστά Πόθεν Έσχες και μιλούν για ένα “προεκλογικό σόου” του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι έχουμε τη σχετική υποχρέωση εκ του νόμου, γνωρίζουμε ότι είναι μια διαδικασία, η οποία απαιτεί συγκεκριμένα στοιχεία, δικαιολογητικά, τεκμηρίωση…, και δεν έχει καμία σχέση με το μονοσέλιδο Excel. Παράδειγμα, όταν αναφέρεσαι σε δάνεια πρέπει να εξηγείς τι είναι αυτά τα δάνεια… Όταν αναφέρεσαι σε έσοδα πρέπει να αναφέρεις τι έσοδα είναι αυτά. Είναι από τόκους; Δεν προκύπτει αυτό από τις καταθέσεις του. Είναι από επιχειρηματική δραστηριότητα και πόση είναι η συμμετοχή στην Α ή στην Β εταιρεία…;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

«Οι αριθμοί δε βγαίνουν»

Ε). Εστιάζουν στις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη ότι… δε χρειάζεται να ξαναδουλέψει στη ζωή του, σημειώνοντας ότι με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που γνωστοποίησε, αυτό δεν προκύπτει… «Αν κάτσει κανείς και βάλει κάτω τις δανειακές υποχρεώσεις, τις καταθέσεις, αλλά ακόμη και τα επενδυτικά προϊόντα, με βάση τα λεφτά τα οποία έχω δει και τον βίο που διάγει ο κ. Κασσελάκης με ελικόπτερα, μετακινήσεις…, η αλήθεια είναι ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Ούτε 4 ακίνητα στην κατοχή του Πρωθυπουργού»

ΣΤ). Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου «σηκώνουν το γάντι» και απαντούν στα υπονοούμενα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα περιουσιακά στοιχεία του Πρωθυπουργού, ότι όλα έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά σε βάθος 20ετίας, από τότε που μπήκε στη Βουλή, όπως και της συζύγου του.

«Έχει ελεγχθεί και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ… Ανασύρουν παλιές θεωρίες συνομωσίας, συκοφαντικά δημοσιεύματα, υποθέσεις οι οποίες όλες έχουν λυθεί από τις αρμόδιες αρχές. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση, στην οποία έχουν περιέλθει», δήλωσε ο Π. Μαρινάκης διευκρινίζοντας: «Επειδή το λένε συνέχεια, 40, 42, 39 ακίνητα, τους καλώ να μας υποδείξουν ποια είναι τα 39 ή 40 ή 42 ακίνητα του Πρωθυπουργού, για να τα ξέρει και ο ίδιος, γιατί όχι 40 δεν έχει, ούτε 4 δεν έχει. Και, μάλιστα, αυτή η πολιτική τακτική να μετατρέπουν αγροτεμάχια ή εκτάσεις σε ακίνητα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι θα απέδιδε πριν τα χρόνια που κυβέρνησαν, που όλοι κατάλαβαν την έμφυτη τάση που έχουν στην πολιτική εξαπάτηση, αλλά πλέον επειδή ο κόσμος θέλει στοιχεία και τα στοιχεία αυτά δεν υπάρχουν», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας για «γελοίες στρατηγικές και τακτικές» από πλευράς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα δε το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στον κ. Κασσελάκη ότι όλα τα δάνεια της Ν.Δ. είναι ρυθμισμένα και εξυπηρετούνται, ότι η διαδικτυακή καμπάνια γίνεται με βάση τα κονδύλια που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ότι είναι πλήρως δηλωμένα, ως έχει υποχρέωση να κάνει το κάθε κόμμα.

Πέφτει την Παρασκευή η προεκλογική «αυλαία»

Στην τελευταία στροφή πριν ανοίξουν οι κάλπες, «γαλάζια» στελέχη δεν κρύβουν την ενόχληση τους που… «χρειάζεται να ακολουθούν την ”ατζέντα Κασσελάκη”», όπως λένε.

Ωστόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από τη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή, στο κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας, από το Σύνταγμα, θα εστιάσει στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών και στην σημασία η Ν.Δ. να διατηρήσει την ισχυρή πολιτική της κυρίαρχα, προτρέποντας τους ψηφοφόρους … να προσέλθουν στις κάλπες πριν ή μετά την παραλία.

To άρθρο Με μετωπική για το πόθεν έσχες Κασσελάκη πέφτει η προεκλογική αυλαία – «6 αντιφάσεις και ανακρίβειες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button