Πολιτική

Ο πήχης του 33% της ΝΔ και το «αγκάθι» των αναποφάσιστων εν όψει των Ευρωεκλογών

Αισιοδοξία επικρατεί στην Πειραιώς ότι η Ν.Δ. θα κινηθεί στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου πάνω από το 33%, δηλαδή πάνω από τον πήχη που έβαλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα που έχει τα χέρια του το Μαξίμου για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, αλλά και όσες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταγράφουν τη Ν.Δ. να ανακάμπτει και να ξεπερνά το ψυχολογικό όριο του 33%, δηλαδή του ποσοστού που έλαβε στις Ευρωεκλογές του 2019.

«Αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, δεν θα καταρρεύσει η κυβέρνηση», αλλά… «η ζωή μας θα γίνει λίγο πιο δύσκολη», είχε τονίσει πρόσφατα ο Πρωθυπουργός (Σκάι), καλώντας τους πολίτες να δώσουν ψήφο «σταθερότητας» στη «γαλάζια» παράταξη.

Ανάκαμψη της Ν.Δ. και άνετη υπεροχή του Κ. Μητσοτάκη

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σφυγμομετρήσεις που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο, της GPO για τα ‘’Παραπολιτικά’’ και της Marc για το «Πρώτο Θέμα», αποτυπώνουν τη Ν.Δ. να λαμβάνει 33,6% και 33,4% αντίστοιχα, με διπλάσια σχεδόν ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει επανέλθει και σταθεροποιηθεί στη δεύτερη θέση.

Ως εξαιρετικά σημαντική κρίνουν σε Μαξίμου και Πειραιώς την άνετη υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι των αντιπάλων του, όσον αφορά στο ερώτημα για το ποιον αρχηγό εμπιστεύονται οι πολίτες για το τιμόνι της χώρας, αλλά και στη δημοφιλία.

Το «στοίχημα» των αναποφάσιστων

Η κυβερνητική παράταξη εστιάζει την προσοχή της στο υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων. Περίπου 40 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει για το πού θα κατευθύνουν την ψήφο τους είναι διψήφιο.

Ήδη, οι 12 υπουργοί που έχουν αναλάβει επικεφαλής κλιμακίων για την προεκλογική «μάχη», έχουν πιάσει δουλειά, και μετά το Πάσχα η «εκστρατεία» θα εντατικοποιηθεί με διττό στόχο:

-Πρώτον, να απευθυνθούν στους αναποφάσιστους, να «ξεδιπλώσουν» το κυβερνητικό έργο ως τώρα αλλά και τις δεσμεύσεις για την 4ετία και να θέσουν το διακύβευμα της κάλπης, που αφορά στην πολιτική σταθερότητα και στην ενίσχυση της Ν.Δ., ώστε ο Πρωθυπουργός να διεκδικήσει “με μεγαλύτερη δύναμη τα εθνικά δίκαια στην Ευρώπη”, όπως επισημαίνει ο ίδιος και κυβερνητικά στελέχη.

-Δεύτερον, να πείσουν τους πολίτες να μην απέχουν από τις εκλογές και να μην αντιμετωπίσουν “χαλαρά” την ψήφο τους.

Ήδη, η Ν.Δ. καταγράφεται να έχει αυξήσει τα ποσοστά συσπείρωσης, με τα περιθώρια όμως να αυξηθούν περαιτέρω να είναι μεγάλα.

«Η αποχή δεν είναι απάντηση»

«Η ψήφος των Ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη, αλλά ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης. Η αποχή δεν είναι απάντηση», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, στην κυριακάτικη, εβδομαδιαία ανάρτησή του.

 

«Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη»

Η στάση των ψηφοφόρων των Σπαρτιατών αλλά και η στρατηγική των κομμάτων δεξιά της Ν.Δ. είναι στο «ραντάρ» της κυβερνητικής παράταξης.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες εμείς ψηφίσαμε και τα υπομνήματα που καταθέσαμε… Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια όπως κάνουν δυστυχώς κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης στην ανάρτηση του στο Facebook, για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από κάθοδο στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, με το σκεπτικό ότι ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Επιπλέον, στελέχη από το κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι το πρόσφατο επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα στον ανεξάρτητο, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες, βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο και τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, «ανέδειξε την υποκρισία της ακροδεξιάς», και εκτιμούν ότι αυτό το στοιχείο θα… προβληματίσει τους ψηφοφόρους που κοιτούν δεξιά της Ν.Δ.

To άρθρο Ο πήχης του 33% της ΝΔ και το «αγκάθι» των αναποφάσιστων εν όψει των Ευρωεκλογών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button